
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 34χρονου στον πεζόδρομο των Σερρών, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2025.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο καταδικασθείς κρίθηκε ένοχος ως φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας, καθώς τραυμάτισε θανάσιμα το θύμα με στρατιωτικό μαχαίρι κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Παράλληλα, τρία άτομα καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 10 ετών, ενώ πέμπτος κατηγορούμενος αθωώθηκε.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες, ηλικίας 28 έως 31 ετών, οι οποίοι επέστρεψαν στη φυλακή όπου κρατούνταν προσωρινά από τον Ιανουάριο του 2025.
Η υπόθεση αφορούσε αιματηρό επεισόδιο που ξεκίνησε μετά από διαπληκτισμό έξω από νυχτερινό κατάστημα, όταν το θύμα επιχείρησε να παρακάμψει τη σειρά αναμονής.
Αργότερα, ομάδα ατόμων τον εντόπισε έξω από ψητοπωλείο και του επιτέθηκε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.