ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κ.Πολυχρονόπουλος: Στο στόχαστρο των Αρχών ο λογαριασμός στο PayPal

Ο Κ.Πολυχρονόπουλος έκανε λήψη χρημάτων από παντού χωρίς ταυτοπροσωπία

Κ.Πολυχρονόπουλος: Στο στόχαστρο των Αρχών ο λογαριασμός στο PayPal

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, τζόγαρε σημαντικά ποσά καθημερινά, με τις καταγγελίες να αναφέρουν ότι τα χρήματα προέρχονταν από τις δωρεές για τον «Άλλο Άνθρωπο».

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται να έπαιζε από 1.000 έως και 10.000 ευρώ καθημερινά. Όπως αναφέρει στην έρευνά της η Αρχή, μέσα σε δύο χρόνια έπαιξε συνολικά 600.000 ευρώ σε τυχερά παιχνίδια.

Πέρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, η Αρχή ερευνά και το λογαριασμό στο PayPal, μέσω του οποίου δεχόταν δωρεές η κοινωνική κουζίνα.

Οι αποκαλύψεις για τις κινήσεις των χιλιάδων ευρώ που δίνονταν για τις ανάγκες της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», όμως παραμένει άγνωστο αν έφταναν στο σκοπό τους, δεν σταματούν στα τραπεζικά δεδομένα.

Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λάμβανε και μετρητά μέσω κάθε τρόπου. Συγκεκριμένα, έκανε λήψη χρημάτων από παντού χωρίς ταυτοπροσωπία, αποστολή χρημάτων επίσης παντού και αγορές στο Internet. Επίσης, είχε συμμετοχή σε διαδικτυακά παιχνίδια και δεν υπήρχε σοβαρός έλεγχος, όπως στις τράπεζες.

Το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών της Ασφάλειας θα ανοίξει λογαριασμούς

Την διενέργεια ποινικής έρευνας για την διαχείριση των χρημάτων που κατέθεταν πολίτες σε λογαριασμούς που υποδείκνυε ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών με ερευνώμενα, κύρια, αδικήματα αυτά που αφορούν εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Η έρευνα με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου θα διενεργηθεί από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας με πρώτο υλικό προς εξέταση το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της ,επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου στην παραγγελία του είναι να αναζητηθεί αν προκύπτει η διάπραξη των δύο αδικημάτων που τίθενται υπό το εισαγγελικό μικροσκόπιο καθώς και αυτού που που αφορά συνέργεια στην νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Με βάση την εισαγγελική εντολή, υπό έρευνα τίθενται όχι μόνο ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας, αλλά και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. Έτσι η πρώτη κίνηση που αναμένεται να γίνει από το Τμήμα προστασίας περιουσιακών Δικαιωμάτων, υπό την εισαγγελική επίβλεψη, θα είναι να ζητηθούν στοιχεία για τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών, αλλά και από συγκεκριμένες στοιχηματικές εταιρίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα στοιχεία που συνέλλεξε η Αρχή για το Ξέπλυμα , φαίνεται να προκύπτει σημαντική εκροή χρηματικών με αποτέλεσμα η εικόνα των επίμαχων λογαριασμών για τα δύο τελευταία έτη να εμφανίζει καταθέσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ και αναλήψεις από τις οποίες 600 χιλιάδες ευρώ να κατευθύνονται σε εταιρίες ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.