Ο πρώην ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η μητέρα του και ο γαμπρός του έλαβαν κλήση για να απολογηθούν στις 15 Ιανουαρίου.
Σε βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η ποινική δίωξη σε βάρος τους είχε ασκηθεί τον Ιούλιο του 2024 μετά την έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών Αρχών, ο πρώην ιδρυτής της οργάνωσης φέρεται να χρησιμοποιούσε μεγάλο μέρος των χρημάτων που εισέρχονταν στα ταμεία της οργάνωσης από δωρεές πολιτών, για ηλεκτρονικό στοιχηματισμό.
Τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκαν στους συγγενείς του είχαν συνδεθεί με εταιρείες στοιχηματισμού ενώ υπολογίζεται ότι, συνολικά, διοχετεύτηκαν προς τον ηλεκτρονικό τζόγο 600.000 ευρώ.
Η κατηγορία «δεν αντέχει σε λογική, κριτική και νομική σκέψη και άποψη. Η θέση μου δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας “Άλλος Άνθρωπος”», είχε δηλώσει ο κύριος Πολυχρονόπουλος, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης.
Μετά το πόρισμα της Αρχής, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτική εξέτασης, μετά το τέλος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και των δύο συγγενών του. Πλέον, έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, οι κατηγορούμενοι καλούνται ν’ απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, με τον κίνδυνο της προφυλάκισης να είναι πλέον ορατός.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.