ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κακοποιημένος ο 14χρονος που κατηγορείται για παρενόχληση δυο ανήλικων μέσα στο «Παίδων»

Φέρει εγκαύματα από τσιγάρο στο σώμα και το πρόσωπό του

Κακοποιημένος ο 14χρονος που κατηγορείται για παρενόχληση δυο ανήλικων μέσα στο «Παίδων»

Κακοποιημένος φέρεται πως είναι ο 14χρονος σε βάρος του οποίου έγινε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων παιδιών μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η είδηση της σεξουαλικής παρενόχληση σε βάρος ενός 7χρονου αγοριού από τον 14χρονο, μέσα στο νοσοκομειακό ίδρυμα της Αθήνας, όπου και οι δύο φιλοξενούνται με εισαγγελική παραγγελία, αλλά και μιας 13χρονης, οι οποία προχώρησε και εκείνη σε ανάλογη καταγγελία.

Ο 14χρονος που κακοποίησε τα δυο άλλα παιδιά, είναι κι εκείνος κακοποιημένος, καθώς φέρει εγκαύματα από τσιγάρο στο σώμα και το πρόσωπό του, ενδεχομένως από ενδοοικογενειακή βία που έχει υποστεί.

Οι γιατροί αναφέρουν πως είναι αρκετά απομονωμένος και έχει βίαιες εκρήξεις, προσπαθεί να ενταχθεί αλλά είναι πολύ δύσκολο.

Παράλληλα, ο 14χρονος αρνείται την όποια κατηγορία, έχει απομονωθεί και αναμένεται να μεταφερθεί στο «Παίδων» Πεντέλης.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή περίπου 80 παιδιά βρίσκονται στο νοσοκομείο με εισαγγελική παραγγελία, με το μέλλον τους να είναι αβέβαιο. Ο 14χρονος μάλιστα, φιλοξενείται ήδη περίπου 150 μέρες στο νοσοκομειακό ίδρυμα.

Επιτέθηκε στον 14χρονο ο νονός του 7χρονου

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 7χρονος το είπε στη μητέρα του την Τρίτη (15/11), ωστόσο το περιστατικό είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες στο προαύλιο του νοσοκομείου. Η μάνα το είπε στους γιατρούς και εκείνοι με τη σειρά τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός από τους γιατρούς, η μητέρα είπε για τα όσα της εκμυστηρεύτηκε το παιδί της και στο νονό του, ο οποίος χειροδίκησε τόσο εναντίον του 14χρονου όσο και κατά του θυρωρού. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο, ωστόσο δεν πρόλαβαν τον νονό του 7χρονου.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές έχουν πάρει καταθέσεις από γιατρούς, όχι όμως ακόμη από παιδιά. Έδωσαν χαρτί για ιατροδικαστική εξέταση, οι οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες διενεργήθηκε χθες Πέμπτη (17/11) και αναμένεται το πόρισμα.

Εντολή Πλεύρη για διενέργεια ΕΔΕ

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα όσα φέρονται να έγιναν στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριάκου», ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί άμεσα ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), μετά την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στο φαινόμενο να φιλοξενούνται μέσα σε νοσοκομεία παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατόπιν εισαγγελικής εντολής, όσο αναμένουν να μετακινηθούν σε προνοιακή δομή. Είπε ότι στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου φιλοξενούνται πολλά παιδιά, έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος που να μη θυμίζει νοσοκομείο, αλλά προφανώς δεν είναι δουλειά κανενός νοσοκομείου να φιλοξενεί αυτά τα παιδιά.

Στο επίκεντρο τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα με εισαγγελική παραγγελία

Μετά το περιστατικό, έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με τα παιδιά που φιλοξενούνται σε κρατικά ιδρύματα με εισαγγελική παραγγελία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 7χρονος και ο 14χρονος είναι παιδιά που βρίσκονται στο Παίδων μετά από εντολή εισαγγελέα. Πρόκειται κυρίως για παιδιά που έχουν κακοποιηθεί, έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία και φιλοξενούνται σε κρατικές δομές.

«Το 85% των παιδιών βρίσκονται σε ιδρύματα με εισαγγελικές παραγγελίες»

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε πως «το 85% των παιδιών που βρίσκονται σήμερα στα ιδρύματα, δηλαδή σχεδόν 9 στα 10 παιδιά, είναι παιδιά που έχουν γονείς και βρίσκονται στα ιδρύματα με εισαγγελικές παραγγελίες», ενημέρωσε και πρόσθεσε: «Οπότε, εάν η δικαστική εξουσία αποφανθεί ότι το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον δεν μπορεί να υποστηρίξει τα παιδιά, τότε πηγαίνουμε στο σύστημα της αναδοχής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το μέλλον στην παιδική προστασία είναι η αποϊδρυματοποίηση» τόνισε. Όπως εξήγησε, «όσο καλή και να είναι μια δομή, ένα παιδί πρέπει να έχει σημείο αναφοράς έναν μόνον άνθρωπο», οπότε «κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια αποϊδρυματοποίησης με κύριο άξονα την υιοθεσία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.