ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καρδίτσα: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης ιδιοκτήτης καταστήματος – Του «άρπαξαν» 18.000 ευρώ

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στους Σοφάδες Καρδίτσας

Καρδίτσα: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης ιδιοκτήτης καταστήματος – Του «άρπαξαν» 18.000 ευρώ

Μόνο… αγρότης δεν ήταν ο άγνωστος ο οποίος τηλεφώνησε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου σε έναν επιχειρηματία που διατηρεί κατάστημα με γεωργικά φάρμακα στους Σοφάδες Καρδίτσας.

και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να παραγγείλει προϊόντα και να καταθέσει το αντίτιμο ηλεκτρονικά.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν υποψιάστηκε ότι θα έπεφτε θύμα απάτης, όταν ο «αγοραστής» του ζήτησε τον αριθμό i-ban του τραπεζικού λογαριασμού του για να καταθέσει τα χρήματα.

Στη συνέχεια, δέχθηκε στο κινητό του ένα μήνυμα που υποτίθεται ότι προερχόταν από την τράπεζα στην οποία διατηρούσε λογαριασμό με συνδικαιούχο την 60χρονη μητέρα του και περιείχε ένα link.

Όταν συνδέθηκε με αυτό, οδηγήθηκε σε περιβάλλον όμοιο με την ιστοσελίδα της τράπεζας που του ζητούσε να πληκτρολογήσει το username και το password του.

Μόλις το έκανε, είδε να μεταφέρονται 18.000 ευρώ από τον λογαριασμό του σε άλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επιχειρηματίας αντιλήφθηκε τι συνέβη και πήγε μαζί με τη μητέρα του στην Αστυνομία, όπου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων και η έρευνα που ξεκίνησε αμέσως έδειξε ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.