Κατερίνη: Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα

Η «λεία» τους ξεπερνά τις 185.000 ευρώ

Κατερίνη: Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα

Στην ταυτοποίηση επτά ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες με υπολογιστή, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τριπόλεως.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι επιτήδειοι τηλεφωνούσαν δήθεν για κράτηση δωματίων σε καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, και έστελναν ηλεκτρονικά μηνύματα, στα οποία υπήρχε σύνδεσμος (link) που οδηγούσε σε ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας, με πρόσχημα την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Με τη μέθοδο αυτή υπέκλεπταν τραπεζικά στοιχεία που καταχωρούσαν τα ανυποψίαστα θύματα, αποκτώντας πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ενώ αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνάει τα 185.000 ευρώ.

Η εγκληματική ομάδα φαίνεται να χρησιμοποιούσε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους είχαν παραχωρήσει συνεργοί τους (money mules), ώστε να μεταφέρουν τα χρηματικά ποσά που αποσπούσαν από τους παθόντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες κατηγορούνται συνολικά για 9 απάτες κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 15 Μαρτίου 2022 (επιπλέον πέντε περιπτώσεις σε απόπειρα), σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Πιερία, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ήπειρο, Μαγνησία και Αττική.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν – επιπλέον – τα στοιχεία 30 ατόμων, οι οποίοι κατείχαν τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.