ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κάτω Πατήσια: Εξετάστηκαν πάνω από 60 μάρτυρες για την αυτοκτονία του 12χρονου – Ένας πέφτει σε αντιφάσεις

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι για τον θάνατο του 12χρονου μπορεί να ευθύνεται κάποιο «challenge

Κάτω Πατήσια: Εξετάστηκαν πάνω από 60 μάρτυρες για την αυτοκτονία του 12χρονου – Ένας πέφτει σε αντιφάσεις

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε η αυτοκτονία του 12χρονου Μάκη που στις αρχές Μαΐου βρέθηκε απαγχωνισμένος στο δωμάτιο του στα Κάτω Πατήσια.

Όσοι γνώριζαν τον νεαρό και την οικογένειά του έκαναν λόγο για ένα πολύ χαρούμενο και δυνατό παιδί το οποίο προετοιμαζόταν για τους αγώνες του Παγκράτιου στο Λουτράκι χωρίς να έχει δείξει σημάδια για το τι θα επακολουθήσει.

Οι έρευνες σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στην αυτοκτονία συνεχίζονται. Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από τις έρευνες της αστυνομίας για την αυτοχειρία του 12χρονου στα Κάτω Πατήσια είναι ότι δεν σχετίζεται με κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι.

Η παραπάνω διαπίστωση προέκυψε και από έναν πρώτο έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς στο κινητό του τηλέφωνο, που βρέθηκε σε άσχετο μέρος από το σημείο εντοπίστηκε νεκρός ο 12χρονος ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ένα ακόμη σημαντικό συμπέρασμα, που προκύπτει από τις μαρτυρίες μαθητών και καθηγητών του 12χρονου είναι ότι δεν υφίσταται το ενδεχόμενο του συστηματικού μπούλινγκ. Ναι μεν είχε κάποια προβλήματα με άλλα παιδιά στο σχολείο, ωστόσο πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, εκτιμούν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες και είχαν την δυνατότητα να εξετάσουν συνολικά 60 μάρτυρες.

Εάν λοιπόν δεν ήταν κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι ή το μπούλινγκ στο σχολείο, τότε τι ήταν αυτό που οδήγησε τον νεαρό στην αυτοχειρία; Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις πτυχές της υπόθεσης, εκτιμούν ότι για τον θάνατο του 12χρονου μπορεί να ευθύνεται κάποιο «challenge», κάποιο επικίνδυνο «παιχνίδι» που έπαιζε με πρόσωπο ή πρόσωπα από το στενό του περιβάλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα απ’ αυτά τα πρόσωπα που θεωρείται βασικός μάρτυρας και με τον οποίο έχουν μιλήσει οι αστυνομικοί έχει πέσει σε αρκετές αντιφάσεις. Πιστεύουν όμως ότι είναι θέμα χρόνου να μιλήσει για τις αληθινές συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε στον θάνατο το 12χρονο αγόρι, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ατύχημα και όχι για κάποια προσχεδιασμένη ενέργεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.