Κερατσίνι: Χούλιγκαν με ρόπαλα, πέτρες και ξύλα – Δύο συλλήψεις για επεισόδια στο Προοδευτική-Κηφισιά

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, υποχρεώνοντας τους δράστες να τραπούν σε φυγή

Κερατσίνι: Χούλιγκαν με ρόπαλα, πέτρες και ξύλα – Δύο συλλήψεις για επεισόδια στο Προοδευτική-Κηφισιά

Για επιθέσεις σε βάρος φιλάθλων μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο Κερατσίνι ανάμεσα στους γηπεδούχους με την Προοδευτική συνελήφθησαν ένας 19χρονος και ένας 17χρονος χούλιγκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τη Δευτέρα (05.12.2022), πριν τη σέντρα του ματς, 15 δίκυκλα φιλάθλων της Προοδευτικής πήγαιναν συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων προς το γήπεδο. Ξαφνικά, ομάδα 30 χούλιγκαν με καλυμμένα χαρακτηριστικά, τούς επιτέθηκαν με ρόπαλα, πέτρες και φωτοβολίδες στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Νικηταρά στη Νίκαια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, υποχρεώνοντας τους δράστες να τραπούν σε φυγή και ο αγώνας Κερατσινίου – Προοδευτικής, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου της SUPER LEAGUE 2, να ξεκινήσει κανονικά.

Όμως, μετά τη λήξη του ματς, 40 οπαδοί της Προοδευτικής με 20 δίκυκλα κατευθύνονταν με προορισμό το γήπεδο τους. Ενώ η μηχανοκίνητη πορεία περνούσε από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, ομάδα 8 ατόμων που ήταν κρυμμένοι στην πλατεία Σπάθα, επιτέθηκε εναντίον τους, εκτοξεύοντας πέτρες και ξύλα.

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και της ΔΡΑΣΗ ακολούθησαν τους δράστες και ακινητοποίησαν έναν 17χρονο και έναν 19χρονο που συμμετείχαν στις επιθέσεις.

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, στην οποία οδηγήθηκαν οι δύο νεαροί, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην επίθεση και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, διατάραξη της οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού».

Στο σημείο της επίθεσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* Πτυσσόμενο γκλοπ,

* Πτυοσκάπανο,

* Ξύλινο κοντάρι,

* 5 ξύλινες σπασμένες τάβλες και

* Τεμάχιο από μάρμαρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.