Και αυτός θα τους «στείλει» μόνιμα στην φυλακή

Κηφισίας και Βουλιαγμένης: Ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός ταυτοποιήθηκαν για τις «σούζες»

Εντοπίστηκαν μέσα από βίντεο

Κηφισίας και Βουλιαγμένης: Ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός ταυτοποιήθηκαν για τις «σούζες»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Δύο οδηγοί μοτοσυκλετών ταυτοποιήθηκαν από την Τροχαία μετά τον εντοπισμό βίντεο στα social media, στα οποία εμφανίζονταν να πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς και «σούζες» σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

Πρόκειται για έναν 25χρονο ημεδαπό και έναν 35χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, κινούνταν με πολύ υψηλές ταχύτητες σε λεωφόρους της Αττικής.

Το σχετικό υλικό εντοπίστηκε και αναλύθηκε από την Ειδική Ομάδα Ανάλυσης Πληροφοριών και Κοινωνικών Δικτύων της Ο.Ε.Π.Τ.Α., στο πλαίσιο της παρακολούθησης περιεχομένου που αναρτάται σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Στα βίντεο εμφανίζονταν οι δύο αναβάτες να κινούνται με μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού σε δρόμους όπως η Λεωφόρος Κηφισίας, η Λεωφόρος Βουλιαγμένης και η Λεωφόρος Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, οι οδηγοί πραγματοποιούσαν «σούζες» και άλλους επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ σε ορισμένα σημεία φέρονται να παραβίαζαν ακόμη και τη διπλή διαχωριστική γραμμή.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες, σύμφωνα με την Αστυνομία, μπορούσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, καθώς οι δύο μοτοσυκλέτες κινούνταν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Η ταυτοποίηση των δύο οδηγών

Μετά την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δύο οδηγούς που εμφανίζονταν στα σχετικά βίντεο.

Πρόκειται για έναν 25χρονο ημεδαπό και έναν 35χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για προτροπή σε τέλεση αδικήματος και επικίνδυνη οδήγηση κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, οι Αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν τη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού που ανήκει στον 35χρονο.

Η υπόθεση παραμένει στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών αναμένεται να υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ταυτοποίηση των δύο οδηγών προέκυψε από την επεξεργασία του υλικού που είχε αναρτηθεί δημόσια στα social media και το οποίο εξετάστηκε από την αρμόδια αστυνομική ομάδα.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.