Κιλκίς: Κάθειρξη 13 χρόνια σε 28χρονο που σκότωσε τον θείο του

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για έκρηξη θυμού

Κιλκίς: Κάθειρξη 13 χρόνια σε 28χρονο που σκότωσε τον θείο του

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκη για το έγκλημα αυτό στο Κιλκίς, ωστόσο το δικαστήριο ομόφωνα δέχθηκε ότι η πράξη τελέστηκε με μειωμένο καταλογισμό, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης που -προς την κατεύθυνση αυτή- επικαλέστηκε τα ευρήματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Επιπλέον, το δικαστήριο αναγνώρισε στον 28χρονο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να επιστρέψει στις φυλακές.

Το έγκλημα διαπράχθηκε την ώρα που ανιψιός και θείος όργωναν με τα τρακτέρ τους τα χωράφια. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 28χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στο θύμα, καταφέροντάς του αλλεπάλληλα χτυπήματα στον θώρακα, την κοιλιά και τα άκρα.

Αιμόφυρτος, ο εκλιπών -αγρότης στο επάγγελμα- κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον αδελφό του, πατέρα του κατηγορούμενου, που εκείνη την ώρα βρισκόταν κοντά στο συμβάν χωρίς όμως να το αντιληφθεί. Εκείνος προσέτρεξε στο σημείο και μετέφερε τον αδελφό του στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του σε ηλικία 63 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «έκρηξη θυμού», εξηγώντας ότι είχε προηγηθεί καβγάς, κατά τον οποίο ο παθών τού απηύθυνε ύβρεις και απειλές. «Ήταν προκλητικός και ειρωνικός. Το μυαλό μου δούλευε τρελά εκείνη τη στιγμή. Ήμουν ψυχολογικά πιεσμένος», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην απολογία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.