ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Κιβωτός του Κόσμου: Νέες μαρτυρίες πρώην εργαζομένων για βίαιες συμπεριφορές

Συνεχίζεται η δίκη του πατρός Αντωνίου και άλλων επτά πρώην εργαζομένων,

Κιβωτός του Κόσμου: Νέες μαρτυρίες πρώην εργαζομένων για βίαιες συμπεριφορές

Συνεχίζεται η δίκη του πατρός Αντωνίου και άλλων επτά πρώην εργαζομένων, οι οποίοι κατηγορούνται για σωματικές τιμωρίες σε βάρος των φιλοξενούμενων στις δομές, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με καταθέσεις εργαζομένων στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο.

Πρώην εργαζόμενη ως παιδαγωγός στην Κιβωτό υποστήριξε πως είχε αποστείλει επιστολή στα κεντρικά της Οργάνωσης για μία καταγγελία για ξυλοδαρμό, ενώ για μία άλλη καταγγελία, η ίδια είχε ακούσει ότι «ήταν λόγια των παιδιών».

«Ήρθε ένα παιδί και μου είπε ότι στις 3 Αυγούστου 2022, αυτόν και άλλα τέσσερα παιδιά τους είχαν χτυπήσει. Μας πλησίασε εμένα και άλλους παιδαγωγούς και με ρώτησε εάν είχα ενημερωθεί για το γεγονός. Μου είπε ότι τον πλησίασε ο Σ…και τον κάλεσε στο οινοποιείο.

Μου είπε ότι τον χτύπησε ο Σ… Μου είχε πει ότι του είχε δώσει σφαλιάρες. Μου είπε ότι μετά το περιστατικό αισθανόταν αδιάθετος και είχε τάση για λιποθυμία…Τα παιδιά είχαν χωριστεί σε δωμάτια για να μην όλοι μαζί», κατέθεσε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πώς αντιδράσατε;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή σάστισα, μετά πήγαμε στη διεύθυνση και τις επόμενες ημέρες συντάξαμε μία επιστολή και την στείλαμε στην Αθήνα για να διερευνήσουν τι είχε γίνει.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η αντίδραση της διοίκησης;

Μάρτυρας : Δεν λάβαμε κάποια επίσημη απάντηση. Έγιναν συνάντηση, μας ενημέρωσαν ότι όλα αυτά είναι λόγια των παιδιών και δεν έχει γίνει κάτι. Εκείνη τη στιγμή που το άκουσα το πίστεψα. Εκείνη τη στιγμή που μας είπαν πως δεν έγινε κάτι το δεχθήκαμε διότι δεν είχαμε άλλα στοιχεία.

Η πλευρά του πατρός Αντωνίου υποστήριξε ότι η μάρτυρας είχε απολυθεί γιατί είχε βάλει έναν ανήλικο στο «κλουβί»

Ωστόσο, η πλευρά του πατρός Αντωνίου υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη μάρτυρας είχε απολυθεί γιατί είχε βάλει για ελάχιστο χρονικό διάστημα έναν φιλοξενούμενο ανήλικο στο «κλουβί» και οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν στην έδρα και σχετικό έγγραφο. Η μάρτυρας πάντως αρνήθηκε το περιστατικό και είπε πως δεν έχει κοινοποιηθεί το χαρτί απόλυσης.

Άλλη μάρτυρας υποστήριξε ότι η ίδια δεν έχει δει περιστατικά κακοποίησης, αλλά έχει ακούσει για βίαιες συμπεριφορές.

«Είχε γίνει μία κλοπή στο γραφείο της διευθύντριας στο Διμήνι και είχαν φέρει τον Κ.Κ. στον Άνω Βόλο. Μου είπε πως τον χτυπήσανε. Εγώ ήμουν στην κουζίνα.

Ανέβηκε να πάρει δεκατιανό. Μου είπε ”το μάθατε ότι με χτύπησαν με σανίδες και πέτρες;”. Μου είπε ότι τον χτύπησαν ο Σ. και ο Α. Είχε κάποια σημάδια όταν τον είδα εγώ, μελανιές», κατέθεσε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι το παιδί με εντολή των ανωτέρω έμενε κλειδωμένο, σε διαφορετικό δωμάτιο από τους υπόλοιπους.

«Εγώ κλείδωνα και ξεκλείδωνα την πόρτα. Του πήγαινα το φαγητό», είπε χαρακτηριστικά η μαρτυρας.

Υπεράσπιση: Το θέμα είναι γιατί κλειδώνεις κάποιον εάν μπορεί να βγει από το παράθυρο;

Μάρτυρας: Αυτό το αναρωτιόμαστε όλοι. Στην αρχή ήταν κλειδωμένος. Όταν ήρθε ο επιστάτης τον βοηθούσε στις δουλειές για κάποιες ώρες.

Άλλη μάρτυρας, πρώην κοινωνική λειτουργός της «Κιβωτού» ανέφερε ότι τα παιδιά προσέφεραν εργασία.

«Τα παιδιά μου είχαν πει ότι είναι εργαζόμενοι. Τους βρήκα να εργάζονται και να κάνουν εργασίες στο σπίτι του Άνω Βόλου. Είχαν οριστεί υπεύθυνοι. Ο ένας είχε σπάσει το πόδι του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον πήγα εγώ στο γιατρό και χρειαζόταν καιρό να αναρρώσει πόδι του. Εγώ δεν είχα δει σύμβαση εργασίας. Ήταν δύο παιδιά, που τους παρείχε η Κιβωτός σπίτι, φαγητό και έπρεπε αυτά τα παιδιά να κάνουν κάτι», υποστήριξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.