ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κορινθία: «Θα κινηθώ νομικά κατά της δομής που φιλοξενούσε τον γιο μου» λέει ο 45χρονος παλαιοχριστιανός

Ο 15χρονος αναζητείται

Κορινθία: «Θα κινηθώ νομικά κατά της δομής που φιλοξενούσε τον γιο μου» λέει ο 45χρονος παλαιοχριστιανός

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός, που ζούσε μαζί με την οικογένειά του σε καλύβα στην ορεινή Κορινθία δήλωσε πως «Εάν πάθει κάτι το παιδί μου, υπόλογοι θα είναι η δομή και η πολιτεία», καθώς το βράδυ της Κυριακής (10.03.2024) ο γιος του το «έσκασε» από τη δομή ψυχικής υγείας, όπου φιλοξενείται.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, όταν ο 15χρονος γιος του παλαιοχριστιανού από τα λαγούμια στην ορεινή Κορινθία, είχε ραντεβού με τον πατέρα του κοντά στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Εκεί, ο 15χρονος πήγε συνοδευμένος από κοινωνική λειτουργό της δομής, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα εξαφανίστηκε και μέχρι τώρα δεν έχει επιστρέψει στη δομή.

«Τον είδα τον γιο μου, αγκαλιαστήκαμε, κάτσαμε, πήγα τουαλέτα και μετά το παιδί ξαφνικά έφυγε. Είμαι άναυδος, ψάχνω κι εγώ. Μπορεί να κινδυνεύει το παιδί μου.

Πρέπει να κινητοποιηθεί η αστυνομία και οι φορείς», λέει o Μανώλης Καλαιτζίδακης, τονίζοντας ότι με τον δικηγόρο του Ανδρέα Θεοδωρόπουλο «θα κινηθούμε νομικά εναντίον της δομής. Προσπαθώ να φέρω εις πέρας τα προβλήματά μου».

Μετά από την παραπάνω εξέλιξη, συνελήφθη η κοινωνική λειτουργός της δομής που συνόδεψε τον ανήλικο στο ραντεβού μα τον πατέρα του,  ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τα ίχνη του ανήλικου.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Θα καταθέσουμε έγκληση κατά της ψυχιατρικής δομής του Πειραιά που με εισαγγελική διάταξη το ανήλικο τέκνο του εισήχθη σε αυτή και ασκήθηκε η επιμέλεια αποκλειστικά και μόνο από τη δομή.

Δεν είναι δυνατόν να ξεφεύγει από την γυναίκα, η οποία είχε την προστασία του ανηλίκου, το 15χρονο παιδί να μεταβαίνει έξω από το γήπεδο του Καραϊσκάκη και να μην μπορεί να το εντοπίσει κανένας από χθες το βράδυ στις 9 η ώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Θεοδωρόπουλος «θα πρέπει η οικογένεια αυτή να αποκτήσει την επιμέλεια των τέκνων και όχι να κινδυνεύουν στις ανύπαρκτες δομές, οι οποίες είναι προστατευτές για τα ανήλικα τέκνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.