ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κορυδαλλός: «Έβαζαν ηλικιωμένους να κοιμούνται στο υπόγειο» νέες αποκαλύψεις για το γηροκομείο-κολαστήριο

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα πάρουν τις επόμενες ημέρες καταθέσεις από τους ηλικιωμένους

Κορυδαλλός: «Έβαζαν ηλικιωμένους να κοιμούνται στο υπόγειο» νέες αποκαλύψεις για το γηροκομείο-κολαστήριο

Σοκαριστικές αποκαλύψεις συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο κολαστήριο στον Κορυδαλλό. 

Ειδικότερα, πρώην υπάλληλος κατήγγειλε στην ΕΡΤ απάνθρωπες συνθήκες για τους τρόφιμους, με συνεχή περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας, που την έκαναν να παραιτηθεί. Όπως υποστηρίζει, δεν προχώρησε σε επίσημες καταγγελίες, γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή της.

Ως πρωταγωνιστής των βασανισμών καταγγέλλεται στέλεχος του ιδρύματος.

«Εγώ θυμάμαι κάποιον που τον είχε κλειδωμένο για να συνετιστεί στον νεκροθάλαμο. Και μία κοπέλα που ξεκλείδωσε κρυφά και του έδωσε λίγο ψωμάκι, την απέλυσε», δήλωσε η πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου.

Όπως κατήγγειλε, για να χωρέσουν περισσότεροι ηλικιωμένοι στη δομή και να αυξήσει τα κέρδη του, έβαζε ανθρώπους να κοιμούνται στο υπόγειο. «Σε σημείο που εγώ έφυγα κλαίγοντας από εκεί, γιατί κατέβαζα κάτω άνθρωπο και με κοίταζε στα μάτια και ούρλιαζε: «Μη με πας στο υπόγειο, μυρίζει χλωρίνη και τα πλυντήρια κάνουν θόρυβο».

Το στέλεχος της δομής, σύμφωνα με την καταγγελία, έβρισκε πελάτες με τη βοήθεια κοινωνικής λειτουργού. Χαρακτηριστικά αναφέρει για περίπτωση ηλικιωμένης: «Είχε την περιουσία της, έτυχε να πάει στο νοσοκομείο, την παρέλαβε η κοινωνική λειτουργός και την έφερε σε αυτόν και την έκανε κυριολεκτικά “φυτό”».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπήρχαν ηλικιωμένοι που τραυματίζονταν αλλά δεν μεταφέρονταν στο νοσοκομείο. «Είχε πέσει, είχε σπάσει το πόδι της και δεν το είπε ποτέ σε συγγενείς, γιατί δεν είχε κρεβάτι, την είχαν σε υπόγειο, τη σηκώνανε με το ζόρι με σπασμένο πόδι, μέχρι που πέθανε. Δεν πήγαινε σε νοσοκομεία άτομα», τόνισε.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα πάρουν τις επόμενες ημέρες καταθέσεις από τους ηλικιωμένους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.