ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κορυδαλλός: Μέσα στην ημέρα η διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων από το γηροκομείο-κολαστήριο

Έξω από το χώρο της Μονάδας φροντίδας έχουν μεταβεί ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους ηλικιωμένους και συγγενείς τους

Κορυδαλλός: Μέσα στην ημέρα η διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων από το γηροκομείο-κολαστήριο

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων από το γηροκομείο του Κορυδαλλού, για το οποίο καταγγέλεται πως οι τρόφιμοι ζούσαν υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Ήδη έξω από το χώρο της Μονάδας φροντίδας έχουν μεταβεί ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους ηλικιωμένους αλλά και συγγενείς τους.

Έπειτα από μια σειρά από μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες οι ηλικιωμένοι είχαν πέσει θύματα βίας και κακομεταχείρισης, εκδόθηκε το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες.

Επιπλέον επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι σε κάποιους από τους οκτώ ελέγχους που είχαν γίνει από την Περιφέρεια, βρέθηκαν οι ηλικιωμένοι σε άθλια κατάσταση.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν παρατυπίες ακόμα και στις μερίδες του φαγητού. Συγκεκριμένα, ενώ θα έπρεπε να ήταν 56 μερίδες για 56 άτομα, βρέθηκε ότι είχαν προμηθευτεί 35, που σημαίνει, ότι μοίραζαν το φαγητό σε ακόμα μικρότερες ποσότητες.

Αυτό το οποίο προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι το γεγονός ότι φαίνεται να υπήρχε αριθμός ηλικιωμένων, οι οποίοι στη συνέχεια «εξαφανίζονται» χωρίς κανείς να γνωρίζει την τύχη τους. Δεν υπάρχει δηλαδή αναφορά εάν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, αν απεβίωσαν, αν τους πήραν οι συγγενείς τους από εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων 34 στον αριθμό, που έχουν παραμείνει στο γηροκομείο. Στη συνέχεια αυτό θα σφραγιστεί με βάση την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.