ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κοζάνη: Επιτήδειοι εξαπάτησαν 80χρονη και της απέσπασαν 50.000 ευρώ – Συνελήφθη ένας Βούλγαρος

Της είπαν πως το παιδί της είχε ένα σοβαρό ατύχημα

Κοζάνη: Επιτήδειοι εξαπάτησαν 80χρονη και της απέσπασαν 50.000 ευρώ – Συνελήφθη ένας Βούλγαρος

Επιτήδειοι κατάφεραν και απέσπασαν 50.000 ευρώ από μια ηλικιωμένη στην Κοζάνη, λέγοντάς της πως το παιδί της είχε ένα σοβαρό ατύχημα, και μάλιστα την έπεισαν να τα μεταφέρει η ίδια στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα ο ένας εκ των δύο δραστών είχε έρθει στην Κοζάνη όπου έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Ο 50 χρόνος άντρας βουλγαρικής καταγωγής σε έλεγχο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, θεωρήθηκε ύποπτος και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης και σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν, βρισκόταν σε διαδικασία εξέλιξης τηλεφωνικής απάτης.

Ο άντρας έκανε τον διαμεσολαβητή και θα εισέπραττε το χρηματικό ποσό από τα θύματα. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης και απάτης κατ’ εξακολούθηση σε προηγούμενο χρόνο σε διάφορες περιοχές πανελλαδικά.

Στο οργανωμένο έγκλημα της εξαπάτησης εμπλέκονται πολλά άτομα με αποτέλεσμα και στην προκειμένη περίπτωση η ηλικιωμένη γυναίκα ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να μεταφέρει τα χρήματα στην Θεσσαλονίκη όπου και τα παρέδωσε.

Τις τελευταίες ημέρες απ’ ό,τι φαίνεται το κύκλωμα της εγκληματικής οργάνωσης κινείται στην περιοχή καθώς υπήρξαν αρκετές καταγγελίες στην αστυνομία για τηλεφωνικές απάτες κυρίως ηλικιωμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία αν και προχωρήσει σε ενημερώσεις για τις τηλεφωνικές ακόμα και δια ζώσης σε ΚΑΠΗ, εφιστά την προσοχή στους πολίτες να είναι προσεκτικοί κυρίως σε επικοινωνίες για υποτιθέμενα ατυχήματα συγγενικών τους προσώπων να απευθύνονται άμεσα στην ασφάλεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.