ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρήτη: Ηλεκτρονική απάτη με δόλωμα δωρεά σε βάρος ενορίας – Έκαναν «φτερά» 9.000 ευρώ

Την καταγγελία έκανε ο 73χρονος ιερέας της εκκλησίας της Αγίας Τριοάδας

Κρήτη: Ηλεκτρονική απάτη με δόλωμα δωρεά σε βάρος ενορίας – Έκαναν «φτερά» 9.000 ευρώ

Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος της ενορίας του ναού της Αγίας Τριάδας στην Κρήτη έστησαν άγνωστοι οι οποίοι κατάφεραν να υφαρπάξουν 9.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προορίζονταν για συσσίτια σε απόρους.

Δόλωμα για την ηλεκτρονική απάτη αποτέλεσε η πρόθεση κατάθεσης δωρεάς από τον άγνωστο ή τους αγνώστους δράστες.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιερέα της ενορίας η πρώτη κίνηση για την απάτη ήταν τηλεφώνημα που δέχθηκε την Πέμπτη (1/12) από άγνωστο άνδρα ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να κάνει δωρεά ύψους 10.000 ευρώ.

Το επόμενο βήμα ήταν η αποστολή ενός link στον 73χρονο ιερέα, ο οποίος, τον ακολούθησε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο περιβάλλον μιας εικονικής σελίδας της τράπεζας στην οποία η Ενορία διατηρεί τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν να καταλάβει ο ιερέας την απάτη, ο δράστης ή οι δράστες κατάφεραν με τρεις μεταφορές να αρπάξουν συνολικά 9.000 ευρώ από τον λογαριασμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.