ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ξάνθη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ξάνθη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε, από την ΕΛ.ΑΣ., την περασμένη Τρίτη, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, για την αποδόμηση εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν πολύμηνης διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, δραστηριοποιούμενης στην διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, εντοπίστηκαν τα μέλη της και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Συνακόλουθα των ανωτέρω, στις 28/6/2022, προς αποδόμηση του εγκληματικού κυκλώματος, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης με την συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης, συνελήφθησαν 12 μέλη της οργάνωσης άπαντες ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση.

Τι κατάσχεσε η αστυνομία στην Ξάνθη

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με την συνδρομή των αστυνομικών σκύλων laika , Jack και Vera των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Δράμας, στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

330,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
2 γραμμάρια κοκαΐνης
μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)
μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
5 δενδρύλλια κάνναβης
3 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης
1 κυνηγετικό όπλο με 32 κυνηγετικά φυσίγγια
2 περίστροφα
29 φυσίγγια κρότου
1 μαχαίρι συνολικού μήκους 20 εκατοστών
1 μεταλλική σιδηρογροθιά
1 πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ
6 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
4 μεταλλικούς τρίφτες
το χρηματικό ποσό των 4.810 ευρώ
5 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
5 ηλεκτρονικές συσκευές
24 κινητά τηλέφωνα
2 κουκούλες ( full face)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατασχέθηκαν επίσης 6 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.