ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. λέει ότι οι συλληφθέντες Γεωργιανοί είναι οι εκτελεστές Γ.Σκαφτούρου, Β.Ρουμπέτη και Δ.Μουζακίτη

Ερώτημα: Αφού ήταν σεσημασμένοι και υπήρχαν στοιχεία γιατί δεν είχαν συλληφθεί μέχρι τώρα;

Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. λέει ότι οι συλληφθέντες Γεωργιανοί είναι οι εκτελεστές  Γ.Σκαφτούρου, Β.Ρουμπέτη και Δ.Μουζακίτη

Τα πέντε άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί ως εκτελεστές «συμβολαίων θανάτου» εμπλέκονται σε τουλάχιστον τρεις ανθρωποκτονίες (Γ.Σκαφτούρου, Β.Ρουμπέτη και Δ.Μουζακίτη) και τρεις απόπειρες σύμφωνα με τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Ιωάννη Σκούρα και την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, 39 και 21 ετών, ενώ, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ακόμα πέντε μελών, δύο εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας και του Μαυροβουνίου.

https://www.bitchute.com/video/1ftQLBacjHiP/

Από τις έρευνες προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, στο πλαίσιο δράσης της οποίας έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον 3 ανθρωποκτονίες, 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας, 2 εμπρησμοί και 1 έκρηξη.

Συγκεκριμένα:

Ανθρωποκτονία Γ.Σκαφτούρου την 25η Απριλίου 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας: Δύο άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν με χρήση πυροβόλων όπλων σε ημεδαπό, τον οποίον τραυμάτισαν θανάσιμα, τραυματίζοντας παράλληλα και δύο συγγενικά του πρόσωπα. Εν συνεχεία διέφυγαν με μηχανή, την οποία εγκατέλειψαν και κατά τη διάρκεια των ερευνών ανευρέθη.

Κατά την αυτοψία στο χώρο, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 23 κάλυκες, 1 βολίδα και 4 θραύσματα βολίδας, ενώ στην επιφάνεια της μηχανής βρέθηκαν αποτυπώματα τα οποία ανήκουν σε μέλος της οργάνωσης.

Διπλή ανθρωποκτονία Β.Ρουμπέτη και Δ.Μουζακίτη την 7η Ιουνίου 2023 στην περιοχή του Κορυδαλλού: Άγνωστοι προσέγγισαν όχημα το οποίο οδηγούσε ένα από τα θύματα, ενώ το έτερο θύμα βρισκόταν πλησίον του, και πυροβόλησαν εναντίον τους με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Από τις έρευνες στο χώρο βρέθηκαν 50 κάλυκες και 5 βολίδες.

Ένα μήνα αργότερα ανευρέθη στην περιοχή του Ασπροπύργου κλεμμένο όχημα, στην επιφάνεια του οποίου καθώς και σε αντικείμενα που περιείχε βρέθηκαν αποτυπώματα δύο μελών της οργάνωσης. Παράλληλα, εντός του οχήματος βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, η ανάλυση των οποίων ανέδειξε την εμπλοκή ακόμη δύο μελών της οργάνωσης με την υπόθεση.

Κατά την ΕΛ.ΑΣ. εμπλέκονται και σε άλλες εγκληματικές πράξεις:

«Α) Εμπρησμός – έκρηξη στις εγκαταστάσεις εταιριών, ιδιοκτησίας της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος, την 10η Ιουνίου 2023, στην περιοχή του Ασπροπύργου: Τέσσερα άτομα, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, προσέγγισαν τον υπαίθριο χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων δύο υπαλλήλους, προκάλεσαν πυρκαγιές και εκρήξεις σε φορτηγά οχήματα.

Β) Εμπρησμός σε βιομηχανική αποθήκη την 16η Ιουνίου 2023: Εννέα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φέροντας βαρύ οπλισμό, εμβόλισαν με όχημα την είσοδο και εισήλθαν σε χώρο βιομηχανικής αποθήκης.

Αφού ακινητοποίησαν υπάλληλο, προκάλεσαν πυρκαγιά σε -23- μηχανήματα παρασκευής καπνικών προϊόντων, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με οχήματα, ένα εκ των οποίων ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, αναγκάζοντάς τους να το εγκαταλείψουν.

Το όχημα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ από τις έρευνες βρέθηκαν αποτυπώματα που ανήκουν σε δύο μέλη της οργάνωσης και ανέκυψαν στοιχεία που συνδέουν ακόμα ένα μέλος με τους εμπρησμούς.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού την 3η Ιουλίου 2023 σε περιοχή της Πιερίας: Δύο επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν το όχημα που οδηγούσε το θύμα και πυροβόλησαν εναντίον του, με αποτέλεσμα το βαρύ τραυματισμό του.

Στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη μηχανή και διέφυγαν με όχημα που οδηγούσε συνεργός τους. Κατά την αυτοψία στο χώρο βρέθηκαν 5 κάλυκες. Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης και ο οδηγός του οχήματος που διέφυγαν.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, εκβίαση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφίες κλπ..

Ερώτημα: Γιατί μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει ούτε προσαγωγή αφού και σεσημασμένοι ήταν και στοιχεία υπήρχαν;

Πάντως σε βάρος του 39χρονου και του 21χρονου, γεωργιανής καταγωγής αμφότεροι κι ενός Έλληνα αποδόθηκαν κατά περίπτωση κατηγορίες μεταξύ των οποίων για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών.

Οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες, φέρεται ότι ήταν οι εκτελεστές.

Ο τρίτος κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δε φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.