Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας κλώτσησε γατάκι στο κεφάλι και το άφησε τυφλό

«Βράζουν» οι φιλοζωικές οργανώσεις

Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας κλώτσησε γατάκι στο κεφάλι και το άφησε τυφλό

Μια νέα κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη είχε θύμα ένα γατάκι που έχασε την όρασή του. Το άτυχο ζώο πλησίασε όπως δείχνουν τα στοιχεία τον δράστη και εκείνος το κλώτσησε στο κεφάλι.

Η γάτα πίστεψε πως ο άνθρωπος που στεκόταν απέναντί της θα την χάιδευε. Εκείνος όμως της έδειξε το μίσος του. Το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και οι εξετάσεις προκάλεσαν αίσθηση ακόμα και στον κτηνίατρο που ειδοποίησε φιλόζωους. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες, με στόχο να εντοπίσουν τον ασυνείδητο και να τον φέρουν ενώπιον της απάνθρωπης και αρρωστημένης πράξης του.

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί της Τρίτης 4 Απριλίου του 2023. Το γατάκι βρέθηκε αιμόφυρτο στο πάρκινγκ της στάσης Φιλίππου στους Αμπελόκηπους από περαστικό, ο οποίος το μετέφερε στον κτηνίατρο και ενημέρωσε τη φιλοζωική. Η Κλεοπάτρα Καραφώτη, από τη φιλοζωική του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το άτυχο γατάκι αλλά και το μεγάλο αγώνα που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή.

«Ο γιατρός είπε ότι είναι σίγουρα κλωτσιά. Το σαγόνι του κάτω είναι κομμένο. Μου έδειξε σε βίντεο την εξέταση που έκανε στο γατάκι. Ο ουρανίσκος του έχει ανοίξει στη μέση. Είναι κλωτσιά από κάτω προς τα πάνω γι’ αυτό άνοιξαν όλα στη μέση. Έχει οίδημα στο κεφάλι. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα υποχωρήσει για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί και να χειρουργηθεί. Όσο έχει οίδημα στο κεφάλι δε μπορεί να γίνει χειρουργείο. Του χορηγείται ορός», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το ζώο ήταν ιδιαίτερα φιλικό με τους ανθρώπους και δεν φοβόταν να τους πλησιάσει. «Το γατάκι ήταν πάρα πολύ χαδιάρικο», όπως επεσήμανε.

Πλέον νοσηλεύεται σε κλινική στη Σταυρούπολη και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή. Η κυρία Καραφώτη σημειώνει ότι έχει μείνει τυφλό, ενώ δε μπορεί να διαπιστωθεί ακόμη αν έχει υποστεί κάποια βλάβη στον εγκέφαλο από το σφοδρό χτύπημα που δέχτηκε. «Το πιο πιθανό είναι ότι θα ζήσει αλλά μετά χρειάζεται μεγάλο χειρουργείο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σωθούν τα μάτια του. Θα μείνει τυφλό. Τώρα μπορεί να σηκωθεί και να βαδίσει».

Η ίδια κλήθηκε για το περιστατικό το πρωί της Τρίτης πριν από τις 09.00. Ρώτησε στα γύρω καταστήματα για βιντεοληπτικό υλικό αλλά το σημείο όπως της ανέφεραν δεν ήταν ορατό από τις κάμερες. Σημειώνει ότι κοντά βρίσκονται σχολικές μονάδες και την ώρα που υπολογίζεται ότι έγινε το συμβάν έφηβοι αλλά και μικρότεροι μαθητές θα πήγαιναν στο σχολείο τους, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Η καταγγελία για τη νεαρή γάτα πυροδότησε κύμα αντιδράσεων στα social media, ενώ πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να την υιοθετήσουν αν γίνει καλά και να της δώσουν την αγάπη που στερήθηκε σε αντιδιαστολή με τη βιαιότητα που υπέστη.  

Ερωτηθείσα για το τι πρέπει να γίνει ώστε να εκλείψουν αυτά τα περιστατικά -λίγους μήνες νωρίτερα είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας η είδηση για ένα νεογέννητο γατάκι που ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου στη Θεσσαλονίκη-, η κα. Καραφώτη επεσήμανε ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται ό,τι ορίζει ο νόμος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Όταν προβλέπεται φυλακή και πρόστιμο, να εφαρμόζεται ακριβώς. Οι άνθρωποι που κάνουν αυτά τα πράγματα είναι άρρωστοι. Βρίσκουν ευχαρίστηση στη βία και στον πόνο και αυτό λέει πολλά. Όταν έρχεται ένα ζώο να δώσει αγάπη σε κάποιον κι αυτός θέλει να το σκοτώσει, σκεφτείτε πόσο άρρωστος πρέπει να είναι αυτός ο άνθρωπος», σημειώνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.