ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: «Άλλαξα τρία κρατητήρια – Σκεφτόμουν να κάνω κακό στον εαυτό μου» λέει η παίκτρια του My Style Rocks

«Ήταν μια πολύ άσχημη εμπειρία»

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: «Άλλαξα τρία κρατητήρια – Σκεφτόμουν να κάνω κακό στον εαυτό μου» λέει η παίκτρια του My Style Rocks

Η Ιφιγένεια Λάγιου η οποία έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο My Style Rocks μίλησε για τη σύλληψή της και περιγράφει πώς βρέθηκε μπλεγμένη με το κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών.

 «Σταμάτα και φύγε από τον υπολογιστή. Δώσε μας τα χρήματα, φέρε την τσάντα σου και το κινητό σου τηλέφωνο». Τα λόγια των αστυνομικών πάγωσαν την νεαρή κοπέλα η οποία πριν προλάβει να μιλήσει ακολούθησε τις εντολές των αστυνομικών. «Προσπάθησα να μείνω ήρεμη και να συνεργαστώ μαζί τους. Σκέφτηκα ότι όσο πιο γρήγορα τελειώσουν, τόσο πιο γρήγορα θα πάω και εγώ στο σπίτι μου», θα πει η 27χρονη.

Η Ιφιγένεια Λάγιου, η οποία συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το ριάλιτι μόδας «My Style Rocks», βρέθηκε στο κρατητήριο κατηγορούμενη για εμπλοκή στο κύκλωμα νόθευσης καυσίμων και ποτών που εξαρθρώθηκε πριν από μερικές ημέρες για φοροδιαφυγή 1,2 εκατ. ευρώ μόνο από τον Φεβρουάριο του 2024. Η πρώην παίκτρια του ριάλιτι έμεινε στα κρατητήρια έξι ημέρες μέχρι να απολογηθεί και να αφεθεί ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο κύκλωμα. «Ήταν μια πολύ άσχημη εμπειρία, που θα κάνω πάρα πολύ καιρό να ξεχάσω. Όταν με συνέλαβαν και μου είπαν θα καθίσεις μέχρι τη Δευτέρα, τα έχασα. Άρχισα να φωνάζω, να κλαίω, τους έλεγα θα κάνω κακό στον εαυτό μου», θα πει μετά την περιπέτειά της. Από τα γραφεία του 14ου ορόφου της Οικονομικής Αστυνομίας στη ΓΑΔΑ μετά από δύο βράδια οδηγήθηκε στα ανακαινισμένα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος στο Ζεφύρι, καθώς στα κελιά του 7ου ορόφου του αστυνομικού μεγάρου της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας κρατούνται μόνο άνδρες.

«Στη ΓΑΔΑ έμεινα δύο βράδια και αυτό το έκαναν χαριστικά οι αστυνομικοί γιατί δεν ήμουν καλά ψυχολογικά. Μετά πήγα στο Ζεφύρι που ήταν ανακαινισμένα τα κρατητήρια και μπορούσαν να μείνουν γυναίκες. Εκεί με τσίμπησαν κοριοί και μεταφέρθηκα στην Αγία Βαρβάρα μέχρι την απολογία μου. Άλλαξα τρία κρατητήρια μέσα σε έξι ημέρες».

Την περασμένη Δευτέρα οδηγήθηκε στην ανακρίτρια και απολογήθηκε δηλώνοντας αυτό που έλεγε από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της: «Είμαι αθώα».

Όπως ανέφερε στην απολογία της, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023 που νοίκιασε διαμέρισμα στο Περιστέρι έμενε με τους γονείς της, ενώ φοιτά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας. Έχοντας από μικρή ηλικία επαφή με τον χώρο της μόδας, μια και η μητέρα της δούλευε σε βιομηχανία ενδυμάτων, θυμάται τον εαυτό της από την ηλικία των 3-4 ετών να δοκιμάζει, να αλλάζει, να τροποποιεί και να διαμορφώνει το δικό της στυλ. Άνοιξε ιντερνετικό κατάστημα ρούχων με μια φίλη της. Το 2023 έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο ριάλιτι μόδας. «Στο “My Style Rocks” μπήκα για να γίνω πιο γνωστή, να μάθουν για το διαδικτυακό κατάστημά μου με τα ρούχα και να ξεκινήσω και δουλειές μέσω Ιnstagram».

Όπως ανέφερε στην ανακρίτρια, για να μπορεί να είναι αυτάρκης, να καλύπτει τα έξοδά της και για να μην επιβαρύνει τους γονείς της, επένδυσε κάποιες μικρές οικονομίες σε φυσικό κατάστημα ρούχων στην Άνω Γλυφάδα μαζί με μια φίλη της: «Ήλπιζα πως αυτό θα είχε επιτυχία μέσω της δικής μου μικρής αναγνωρισιμότητας που είχα αποκτήσει λόγω της συμμετοχής μου σε γνωστό ριάλιτι. Δυστυχώς η εταιρεία είχε αρκετά κόστη, τα οποία εγώ δεν μπορούσα να καλύψω». Και αποχώρησε.

Τον Δεκέμβριο του 2023 και ενώ ήταν πελάτισσα στο πρατήριο υγρών καυσίμων στα Πατήσια, είδε αγγελία που ζητούσαν ένα άτομο για το γραφείο και λόγω της μικρής γνωριμίας που είχε με τον υπεύθυνο του βενζινάδικου έδωσε το βιογραφικό της και την πήραν για δουλειά, όπου εργαζόταν από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ.

«Προσλήφθηκα στο πρατήριο υγρών καυσίμων ως υπάλληλος γραφείου, με μισθό περί τα 1.000 ευρώ μηνιαίως. Ουσιαστικά η εργασία μου αφορούσε μόνο την πώληση προϊόντων εντός του καταστήματος, όπως λάδια μηχανής, υγρά μηχανής, αρωματικά αυτοκινήτων και υαλοκαθαριστήρες. Επίσης, ήμουν υπεύθυνη για την παροχή τιμολογίων και αποδείξεων για το πλύσιμο των αυτοκινήτων, καθώς στον χώρο υπάρχει και πλυντήριο αυτοκινήτων», ανέφερε στην απολογία της. Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή της στο κύκλωμα νόθευσης καυσίμων και ποτών, ανέφερε ότι μέχρι τη στιγμή της εφόδου της αστυνομίας στο πρατήριο όπου εργαζόταν δεν γνώριζε τίποτε. «Απορούσα γιατί βρίσκομαι υπό κράτηση. Δεν γνώριζα τίποτα και δεν θα μπορούσα να γνωρίζω κάτι, άλλωστε, περί τυχόν τέλεσης των αξιόποινων πράξεων που αναφέρονται στη δικογραφία».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Δημήτρης Ζορμπάς ανέφερε ότι «εξαρχής η εντολέας μου δήλωσε αθώα. Μετά τις εξηγήσεις που δώσαμε ενώπιον της κυρίας Ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, καθώς συνεκτιμήθηκε και η εν γένει στάση της και η πορεία της ζωής της μέχρι σήμερα. Είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης και περιμένει με ανυπομονησία το απαλλακτικό βούλευμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον η Ιφιγένεια Λάγιου ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα, να αφήσει πίσω της τις δύσκολες στιγμές που έζησε και να σταθεί και πάλι στα πόδια της, όπως λέει. «Ηταν ένας εφιάλτης που θέλω να ξεχάσω. Μια εμπειρία που πέρασα πάρα πολύ δύσκολα». Από το βενζινάδικο η Ιφιγένεια ετοιμάζεται να επιστρέψει στην μπουτίκ της Γλυφάδας, κάνοντας μια νέα αρχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.