Αρχίζει σκληρό ρωσικό «ροκ»...

Το ΤΕΕ ζητά την εκκένωση 14 πολυκατοικιών στην Κυψέλη λόγω ζημιών από τα έργα του Μετρό! (upd)

Συγκέντρωση και πορεία κατοίκων για τις ρωγμές

Το ΤΕΕ ζητά την εκκένωση 14 πολυκατοικιών στην Κυψέλη λόγω ζημιών από τα έργα του Μετρό! (upd)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 19:33) Την εκκένωση 14 πολυκατοικιών στην Κυψέλη ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής και ενίσχυσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος των κατοίκων Θανάσης Καμπαγιάννης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην περιοχή.

Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για τις ζημιές που έχουν εμφανιστεί σε κτίρια της Κυψέλης, τις οποίες συνδέουν με τις εργασίες κατασκευής του Μετρό.

Όπως ανέφερε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, πόρισμα του ΤΕΕ που αφορά τις 14 πολυκατοικίες καταγράφει σοβαρές ζημιές και προβλήματα στατικής επάρκειας, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η απομάκρυνση των ενοίκων ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και στήριξης.

whatsapp_image_2026-10-03_at_7.41.56_pm_1_afdfaaf8157b52db.jpeg Συγκέντρωση κατοίκων στην Κυψέλη για τις ζημιές στα κτήρια - Παρόντες Δούκας, Δούρου, Κανέλλη

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν στους κατοίκους, δεν γίνεται λόγος για άμεσο κίνδυνο για όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα στα διαμερίσματα.

Ωστόσο, το ΤΕΕ φέρεται να επισημαίνει ότι δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση σεισμού, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των κατοίκων.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να πραγματοποιηθούν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι, να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για την κατάσταση των κτιρίων και να προχωρήσουν οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης.

Παράλληλα, ζητούν αποζημιώσεις για τις ζημιές, αλλά και διασφάλιση ότι τα έργα του Μετρό θα συνεχιστούν με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τις περιουσίες και την ασφάλεια των κατοίκων. whatsapp_image_2026-10-03_at_7.41.56_pm_4_3720ac35a8d234c1.jpeg kampagiannis, kypseli

Στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος μίλησε στους συγκεντρωμένους, η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Οι κάτοικοι ζητούν, μεταξύ άλλων, οι εργασίες να πραγματοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια και οι γειτονιές να μην αντιμετωπίζονται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ως «παράπλευρες απώλειες». whatsapp_image_2026-10-03_at_7.41.56_pm_3_9fa3b89ade3fc358.jpeg

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.