ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λαέρτ Χάτζιου: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αλβανός καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα

Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες για τη δολοφονία στη Λούσνια το 2017 με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες

Λαέρτ Χάτζιου: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αλβανός καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα

Στη φυλακή οδήγησε δικαστήριο των Ιωαννίνων τον Λαέρτ Χατζίου, ο οποίος οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι την υποβολή του επίσημου αιτήματος έκδοσής του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Χάτζιου δεν αποδέχεται τις κατηγορίες για τη δολοφονία στη Λούσνια το 2017 με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες και δεν θέλει να εκδοθεί στις αλβανικές αρχές, αλλά θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, η υπόθεση θα πάει στο αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει υπέρ ή κατά της έκδοσής του και στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο.

Ο Αλβανός καταζητούμενος για το διπλό φονικό του 2017 συνελήφθη τη Δευτέρα μετά από καταδίωξη που έμοιαζε με ταινία από τους αξιωματικούς των Ιωαννίνων στο γειτονικό κράτος.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει στην Ελεούσα των Ιωαννίνων. Εκείνος δεν υπάκουσε και επιτάχυνε το αυτοκίνητο για να διαφύγει. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το όχημα, που δεν σταμάτησε στο σήμα της αστυνομίας, προσέκρουσε σε τρία οχήματα, ακινητοποιήθηκε σε φανάρι και τελικά σταμάτησε όταν χτύπησε σε κράσπεδο με αποτέλεσμα να σκάσει ένα λάστιχο και να ανοίξουν οι αερόσακοι.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό και τους άλλους δύο επιβάτες που ήταν μαζί του.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ένας από τους τρεις συλληφθέντες ήταν Αλβανός, ο οποίος καταζητούνταν ως μέλος εγκληματικής ομάδας και κατηγορείται για φόνο και απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Αλβανία ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρή αγγελία από την Ίντερπολ.

Ο Χατζίου έμεινε στην Ελλάδα με πλαστά έγγραφα. Στην πλαστή ελληνική άδεια παραμονής του αναγνωρίστηκε ως Μίκης Ασκαλίδης, 32 ετών, γεννημένος στη Γεωργία.

Στις 11 Οκτωβρίου 2017, ο Xjulio Shkurti βρισκόταν σε ένα μπαρ μαζί με τους φίλους του Zamir Latifi, Jurgen Hoxha και Sajmo Xhelili. Δύο άτομα πλησίασαν με αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση του τραπεζιού, σκοτώνοντας ακαριαία τους Zamir Latifi και Jurgen Hoxha.

Ο Orges Bilbili και ο Anterio Kaloshi ξεκίνησαν εξαπολύουν πυρά τον Xjuljo Shkurti, ανιψιό του Aldo Bare, αρχηγού της συμμορίας της Λούσνια. Οι σφαίρες βρήκαν τουςZamir Latifi και Jurgen Hoxha, ενώ ο στόχος της απόπειρας δολοφονίας, Xjulio Shkurti, που κατάφερε να διαφύγει.

Οι εισαγγελείς του SPAK (Ειδική Μονάδα Καταπολέμησης της Διαφθοράς) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο του εγκλήματος ήταν μια βεντέτα, αναφερόμενοι σε μια ιστορική σύγκρουση μεταξύ των οικογενειών του Xjulio Shkurt και του Laert Haxhi, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας της διαβόητης συμμορίας Lushnja, το 1998.

Ο Anterio Kaloshi συνελήφθη στις 13 Αυγούστου 2020, αφού μαζί με άλλα άτομα είχαν βάλει στόχο το ξενοδοχείο «Volorek» στο Πόγραδετς. Εν τω μεταξύ, ο Orges Bilbili συνελήφθη στις 10 Απριλίου 2020 στην περιοχή Xhamllik των Τιράνων. Τραυματίστηκε από αστυνομικό αφού δεν υπάκουσε τις εντολές να σταματήσει. Πριν από ένα χρόνο, το Ειδικό Εφετείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος καταδίκασε τους Orges Bilbili και Anterio Kaloš σε ισόβια κάθειρξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.