Λέσβος: Συνελήφθη άνδρας για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκε όπλο και ποσότητα ναρκωτικών

Λέσβος: Συνελήφθη άνδρας για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ένα άτομο για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και για κατοχή ναρκωτικών, στην περιοχή της Γέρας, στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ποινική δικογραφία, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τα βεγγαλικά, σχηματίστηκε σε βάρος ενός ατόμου που συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε χθες ο προαναφερόμενος δράστης από αστυνομικούς, να καλλιεργεί δενδρύλλια και φυτά κάνναβης σε χώρους ακατοίκητου κτίσματος στην παραπάνω περιοχή.

Τι κατάσχεσε η αστυνομία στη Λέσβο

Στο πλαίσιο ερευνών που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο παραπάνω ακατοίκητο κτίσμα και στην οικία του συλληφθέντα στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν:

  • 39 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 18 έως 110 εκατοστά,
  • 16 φυτά κάνναβης τοποθετημένα σε ισάριθμες γλάστρες,
  • 2- συσκευασίες με λίπασμα,
  • 52- κροτίδες,
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους 111,3 γραμμαρίων,
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • πιστόλι κρότου λάμψης,
  • γεμιστήρας,
  • 16 φυσίγγια και
  • θήκη – τσαντάκι μεταφοράς όπλου.

Τα παραπάνω αντικείμενα, η ποσότητα των ναρκωτικών, τα δενδρύλλια και τα φυτά κάνναβης, καθώς και κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο συλληφθείς ημεδαπός, καλλιεργούσε τα δενδρύλλια και κατείχε ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.