Χαλκίδα: Τσιγγάνοι κτύπησαν χωρίς έλεος 90χρονο μέσα στο σπίτι του για να τον ληστέψουν

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας

Χαλκίδα: Τσιγγάνοι κτύπησαν χωρίς έλεος 90χρονο μέσα στο σπίτι του για να τον ληστέψουν

Σοκάρει με την περιγραφή του ο άτυχου 90χρονος που δέχθηκε ανελέητα χτυπήματα από ληστές μέσα στο σπίτι του στην Χαλκίδα, με τα σημάδια στο πρόσωπό του να μαρτυρούν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος, οι τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι του μέρα μεσημέρι και τον χτύπησαν χωρίς έλεος ζητώντας χρήματα.
«Μου δίνει μια σπρωξιά και με πλάκωσε στις μπουνιές. Λέω “ό,τι λεφτά έχω θα στα δώσω”. Μου έβγαλαν τα δόντια» περιέγραψε ο 90χρονος άνδρας μιλώντας στο Star.

«Πάω εκεί πέρα να πάρω τα νερά και έρχεται αυτός και με πλακώνει και με ρίχνει εδώ πέρα μέσα. Εδώ με ξάπλωσε κάτω και με χτύπαγε» συνέχισε, δείχνοντας στην κάμερα το δωμάτιο του σπιτιού όπου δέχθηκε την επίθεση.Και ολοκλήρωσε τη συγκλονιστική περιγραφή του λέγοντας τα εξής:

«Από το λαιμό με έπιασε να με πνίξει. Φώναξα βοήθεια, αλλά δεν παρουσιάστηκε κανένας».

Όπως αναφέρεται ο άτυχος ηλικιωμένος είχε ζητήσει από μία 47χρονη τσιγγάνα να του βρει γυναίκα για να φροντίζει το σπίτι του και εκείνη τον διαβεβαίωσε πως θα του έστελνε μια γνωστή της.

Έτσι, το μεσημέρι της Δευτέρας (24/04) η 47χρονη εμφανίστηκε στο σπίτι του μαζί με μια ακόμη 49χρονη τσιγγάνα, τις οποίες συνόδευε ένας 37χρονος τσιγγάνος.

Αφού η «τριάδα» είχε εισέλθει στο σπίτι του ηλικιωμένου, ζήτησε από τον ηλικιωμένο ένα ποτήρι νερό.

Τότε ο 37χρονος βρήκε την… τέλεια ευκαιρία να τον αρπάξει από τον λαιμό και να τον πετάξει κάτω, απαιτώντας να του πει που είχε κρυμμένα τα χρήματα. Ο ηλικιωμένος φοβήθηκε ότι θα του έκανε κακό και του έδωσε 80 ευρώ που είχε στο σπίτι και στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ακούγοντας τις φωνές του, οι γείτονες έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και αργότερα το βράδυ αποχώρησε.

Δίνοντας την περιγραφή στους αστυνομικούς, ξεκίνησαν αναζητήσεις και πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (25/4) εντοπίσθηκαν από την Ασφάλεια Χαλκίδας και τη Β’ ΟΠΚΕ, οι τρεις δράστες οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία.

Μάλιστα ο 37χρονος φέρεται να έχει διαπράξει παρόμοια αδικήματα στο πρόσφατο παρελθόν και ήταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.