Μ.Αναγνωστόπουλος: «Καταστράφηκαν τα πάντα – Δολοφόνησα τη σύζυγό μου & το παιδί μου έμεινε χωρίς γονείς»

Τι ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του - «Έμεινα πάνω της 4-5 λεπτά ώστε να μην μπορεί να με χτυπήσει»

Μ.Αναγνωστόπουλος: «Καταστράφηκαν τα πάντα – Δολοφόνησα τη σύζυγό μου & το παιδί μου έμεινε χωρίς γονείς»

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, εμφανίστηκε έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες του εγκλήματος που διέπραξε και συναισθηματικά φορτισμένος μετά από τη μαραθώνια απολογία του.

Στα πρώτα του λόγια, μετά από το τέλος της συνεδρίασης, στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ανέφερε στον ΑΝΤ1:

«Καταστράφηκαν τα πάντα. Η συγχώρεση δεν υπάρχει καν σαν λέξη. Η συγχώρεση είναι πολύ μικρή λέξη για αυτό το οποίο έγινε. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να με συγχωρήσει και πώς. Κατέστρεψα την οικογένειά μου. Δολοφόνησα τη σύζυγό μου και το παιδί μου έμεινε χωρίς γονείς. Καταστράφηκα κι ο ίδιος».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, δηλώνει πως:

«εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ομολογημένη πράξη. Δεν έχουμε άρνηση, δεν έχουμε κάτι άλλο για να κρυφτούμε μέσα από στοιχεία. Άρα, ο ρόλος μας είναι να αναδείξουμε ορισμένα πράγματα και γεγονότα, τα οποία πυροδότησαν την όλη κατάσταση. Και αυτά θα κριθούν».

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Πλησιάζει η ώρα της ετυμηγορίας

Τη Δευτέρα, τον λόγο θα πάρει πρώτη η Εισαγγελέας και θα κάνει την πρότασή της σχετικά με την κατηγορία. Τη σκυτάλη θα πάρει η πολιτική αγωγή και οι φιλοζωικές εταιρίες και στο τέλος θα μιλήσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Στην συνέχεια, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη και θα επανέλθει όταν θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει την ετυμηγορία του.

Πρώτα θα αποφασίσει επί της ενοχής του κατηγορουμένου και κατόπιν, εφόσον, όπως προφανώς θα συμβεί, κριθεί ένοχος, θα ακολουθήσει το στάδιο των ελαφρυντικών και της ποινής.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, είχε μεταξύ άλλων, πει στην απολογία του για την στιγμή του φόνου:

MΠΑΜΠΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Έμεινα πάνω της 4-5 λεπτά ώστε να μην μπορεί να με χτυπήσει. «Σε παρακαλώ, ηρέμησε»… μετά ένα χάος. Την πίεσα στο μαξιλάρι. Πήρα το μαξιλάρι. Μου φώναζε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπορούσε να φωνάξει;

MΠΑΜΠΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορούσε, σήκω παράτα με φύγε δεν θέλω να πω άλλα. Ηλίθιε ή άει… δεν θέλω να τα πω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιος ήταν ο σκοπός σας; Να την ηρεμήσετε;

MΠΑΜΠΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δυστυχώς δεν θα το συγχωρέσω ούτε θα το εξηγήσω ποτέ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έκανε κάτι το θύμα;

MΠΑΜΠΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά από το πρώτο κομμάτι είναι τόσο θολωμένο το μυαλό μου, μα με βρίζει, δεν υπάρχει λογική.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν σκεφτήκατε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει;

MΠΑΜΠΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μπορώ να το εκλογικεύσω. Θα είναι για πάντα παρούσα στη ζωή μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν σκεφτήκατε τον έρωτά σας για την κοπέλα; Είχατε τη ζωή της στα χέρια σας. Το παιδί σας;

MΠΑΜΠΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν σκεφτόμουν με καθαρό μυαλό. Δεν βγάζει και σε μένα λογική. Όλο είναι ξεκάθαρο λάθος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δηλαδή σε αυτά τα πέντε λεπτά δεν σκεφτήκατε το παιδί σας και την αγάπη σας;

MΠΑΜΠΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν και θα ήταν για πάντα το παιδί στη ζωή μας. Δεν υπήρχε σενάριο να μην υπάρχει η μάνα της στη ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί την Δευτέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.