ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Μπίγκου: Συγκλονίζει η επιζήσασα αεροσυνοδός μιλώντας για την μοιραία πτήση της Ολυμπιακής το 1972

«Δεν σκέφτηκε κανείς ότι κάτι δεν πήγαινε καλά»

Μ.Μπίγκου: Συγκλονίζει η επιζήσασα αεροσυνοδός μιλώντας για την μοιραία πτήση της Ολυμπιακής το 1972

Η Μαργαρίτα Μπίκου, αεροσυνοδός της μοιραίας πτήσης της Ολυμπιακής τον Οκτώβρη του 1972, μίλησε στην κάμερα του OPEN και συγκλόνισε περιγράφοντας τις στιγμές πριν αλλά και μετά την πτώση του αεροσκάφους.

«Ήτανε βράδυ και ξεκινήσαμε για την Κέρκυρα. Ο καιρός δεν ήταν καλός. Όταν φτάσαμε στην Κέρκυρα σκεφτόμαστε να μην επιστρέψουμε. Δεν σκέφτηκε κανείς ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», ανέφερε αρχικά η επιζήσασα αεροσυνοδός.

Στη συνέχεια η κ. Μπίκου συμπλήρωσε ότι η πτήση αργούσε να προσγειωθεί και πήγε στο πιλοτήριο να ρωτήσει τι έχει συμβεί. Τότε ο πιλότος της είπε να πάει να δεθεί.

Όταν είδε την ένδειξη για πρόσδεση σηκώθηκε να κάνει την αναγγελία για την προσγείωση ωστόσο δεν πρόλαβε καθώς κατά τη διάρκεια της αναγγελίας σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη. Στη συνέχεια επικρατεί χάος.

Η ίδια κατάφερε να βγει από το αεροπλάνο κάνοντας μακροβούτι και βγαίνοντας στην επιφάνεια του νερού.

Εξαιτίας του κακού καιρού ήταν πολύ δύσκολο για την ίδια να βγει από τη θάλασσα παρά το ότι μία συνάδελφός της της πέταξε ένα σωσίβιο για να σωθεί.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της κ. Μπίκου η ίδια κατάφερε να σωθεί από μία χρυσή αλυσίδα που της είχε κάνει δώρο η μητέρα της.

Η αλυσίδα έπειτα από πολλές προσπάθειες να ανέβει σε ένα βράχο για να βγει από το νερό πιάστηκε σε μία προεξοχή του και την κράτησε κοντά σε αυτόν με αποτέλεσμα να καταφέρει να σκαρφαλώσει σε αυτόν και να σωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.