Μαγνησία: Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης με 2.440 δενδρύλλια στην περιοχή Ζαγορά

Σε δύσβατη δασική περιοχή

Μαγνησία: Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης με 2.440 δενδρύλλια στην περιοχή Ζαγορά

Μεγάλη φυτεία κάνναβης με 2.440 δενδρύλλια, εντόπισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών σε δύσβατη δασική περιοχή της Ζαγοράς Μαγνησίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οργανώθηκε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, και της Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν οργανωμένη φυτεία, όπου καλλιεργούνταν 2.440 δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, τρία αποξηραντήρια και 13 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες θα είχαν συνολική συγκομιδή κάνναβης, τουλάχιστον δύο τόνων και 440 κιλών, ενώ το εκτιμώμενο χρηματικό όφελος, μαζί με τις ποσότητες κάνναβης που εντοπίστηκαν, θα κυμαίνονταν από 7.360.000 ευρώ, έως 9.812.000 ευρώ.

Η φυτεία καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που περιβάλλονταν από πυκνή δασώδη βλάστηση, συνολικής έκτασης πέντε στρεμμάτων, χωρισμένο σε τέσσερα επίπεδα, που συνδέονταν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια. Παράλληλα, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει λάστιχα ποτίσματος, συνολικού μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων, τα οποία κατέληγαν σε δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές συλλογής νερού, που τροφοδοτούνταν από χείμαρρο.

Επίσης, κοντά στην φυτεία εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδιες ξύλινες κατασκευές με εννέα αυτοσχέδια κρεβάτια, ρούχα, κλινοσκεπασμάτα, μαγειρικά σκεύη και φιάλες υγραερίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δικογραφία που σχηματίζεται, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.