K.Μητσοτάκης: «Εμείς δημιουργούμε πλούτο στην κοινωνία»! Ναι, το είπε έτσι ακριβώς!

Μεγάλη απάτη δύο ατόμων σε βάρος ηλικιωμένων: Πάνω από 450.000 ευρώ η λεία τους – Πώς δρούσαν

Ο συλληφθείς 31χρονος οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του 22χρονου συνεργού του

Μεγάλη απάτη δύο ατόμων σε βάρος ηλικιωμένων: Πάνω από 450.000 ευρώ η λεία τους – Πώς δρούσαν

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Στη σύλληψη ενός 31χρονου προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο έρευνας για οργανωμένο κύκλωμα τηλεφωνικών απατών και κλοπών που δρούσε κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Αθήνας.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε ένας 22χρονος συνεργός του, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στη Δυτική Αττική, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικό κέντρο, προσποιούμενοι υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος και επικαλούμενοι δήθεν βλάβες ή διαρροές.

Με αυτόν τον τρόπο έπειθαν τα θύματά τους να τοποθετούν χρήματα και τιμαλφή έξω από τα σπίτια τους, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν οι συνεργοί τους.

Ο 31χρονος φέρεται να είχε τον ρόλο του οδηγού του «επιχειρησιακού» οχήματος, λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης κατά τη δράση της ομάδας.

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν κοσμήματα, χρυσαφικά, 330 ευρώ, ένα όχημα, φορητός υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις κλοπών, με λεία 200 χρυσές λίρες, χρυσαφικά αξίας άνω των 450.000 ευρώ και 2.000 ευρώ σε μετρητά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.