ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μενίδι: Κλάπηκε η προτομή του οπλαρχηγού Μήτρου Λέκκα

Η προτομή βρισκόταν εδώ και πολλά χρόνια στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών

Μενίδι: Κλάπηκε η προτομή του οπλαρχηγού Μήτρου Λέκκα

Οι κάτοικοι του Μενιδίου βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα απροσδόκητο περιστατικό κλοπής που δείχνει ασέβεια προς τη μνήμη του οπλαρχηγού Μήτρου Λέκκα, καθώς και προς την ιστορία της πόλης των Αχαρνών.

Με έκπληξη διαπίστωσαν οι περαστικοί νωρίς το πρωί του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024, την κλοπή της χάλκινης προτομής του ήρωα Μήτρου Λέκκα από τη βάση της. Η προτομή βρισκόταν εδώ και πολλά χρόνια στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών, δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου και αποτελούσε σύμβολο του αγώνα των Μενιδιατών κατά της Τουρκοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προσφορά του Μενιδιάτη Οπλαρχηγού, Μήτρου Λέκκα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της περιοχής και η κλοπή της προτομής του αντιπροσωπεύει όχι μόνο μια απώλεια ενός πολιτιστικού αγαθού, αλλά και μια προσβολή στην κληρονομιά και τη μνήμη των Μενιδιατών, όπως αναφέρει το acharnaika-nea.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.