Μενίδι – Πατέρας 11χρονου Μάριου: «Για τη δολοφονία του παιδιού μου υπεύθυνο είναι το ελληνικό Δημόσιο»

«Η απόφαση αυτή είναι μια μερική ικανοποίηση»

Μενίδι – Πατέρας 11χρονου Μάριου: «Για τη δολοφονία του παιδιού μου υπεύθυνο είναι το ελληνικό Δημόσιο»

Η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου το οποίο απέρριψε ομοφώνως την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, διατηρώντας την αρχική αποζημίωση των 490.000 ευρώ για την οικογένεια του μικρού Μάριου από το Μενίδι, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σχολείο του, έφερε μερική ικανοποίηση.

Ο πατέρας του Μάριου κ. Θανάσης Σουλούκος, εξήγησε ότι η απόφαση αυτή είναι μια μερική ικανοποίηση, αλλά όχι δικαίωση, αφού το παιδί του δεν γυρίζει πίσω.

«Για τη δολοφονία του παιδιού μου υπεύθυνο είναι το ελληνικό δημόσιο. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η πολιτεία γιατί εδώ και πολλά χρόνια σε όλες αυτές τις περιοχές που έχουν έντονο πρόβλημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας έχουν αφήσει τον κάθε παραβατικό να αλωνίζει να κάνει ό,τι θέλει ανεξέλεγκτα και να παίζει με τις ζωές μας.

Υπάρχουν δυο καταδικαστικές αποφάσεις και όλα αυτά τα χρόνια, εδώ και 5 χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν έπεσε πάνω στο πρόβλημα να δώσει λύση για να επανέλθει η ασφάλειά μας και να ζούμε σαν κανονικοί άνθρωποι. Αντιθέτως έδειξε ένα πολύ σκληρό πρόσωπο απέναντι στην οικογένειά μου. Μας γέμισε στεναχώρια, άγχος και ψυχολογική φόρτιση».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας Θεόδωρος Μαντάς επισήμανε:

«Οι ισχυρισμοί του ελληνικού δημοσίου που ανέπτυξε στην έφεσή του, ότι δηλαδή η πολιτεία δεν έχει ευθύνες για τα υψηλότατα επίπεδα εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου και σε κάθε περίπτωση η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει την καταβολή αποζημίωσης στην οικογένεια του μικρού Μάριου, απορρίφθηκαν με ηχηρό τρόπο από το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας.

Η προσδοκία μας είναι το σκληρό και άκαμπτο πρόσωπό της η ελληνική πολιτεία να το επιδείξει απέναντι στην διαρκώς αυξανόμενη παραβατικότητα στην περιοχή του Μενιδίου και όχι προς μια οικογένεια που θρηνεί ένα 11χρονο παιδί ως απόρροια αυτής της εγκληματικότητας».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, το Δημόσιο φέρει ευθύνες γιατί δεν είχε λάβει τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα σε μια περιοχή που μαστίζεται από την εγκληματικότητα.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάνθηκε: επειδή το τραγικό συμβάν συνέβη κατά την διάρκεια σχολικής εκδήλωσης στο 6ο Δημοτικό σχολείο, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή αυξημένης επικινδυνότητας, κρίνει ότι το Δημόσιο παρέλειψε να λάβει, μέσω των αστυνομικών οργάνων του τα προσήκοντα αποτελεσματικά μέτρα προστασίας της περιοχής, όπου βρισκόταν το σχολικό συγκρότημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, τα αστυνομικά όργανα παρέλειψαν ή σε κάθε περίπτωση, δεν εφάρμοσαν ορθά και αποτελεσματικά, τα προληπτικά μέτρα για τον έλεγχο της εγκληματικότητας της περιοχής, που είχαν εκπονηθεί με σκοπό να αποθαρρύνουν την εκδήλωση εγκληματικών ενεργειών, μεταξύ των οποίων και την παράνομη και άσκοπη χρήση όπλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.