ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεταξουργείο: Συνελήφθη 44χρονος που είχε μετατρέψει το βουλκανιζατέρ του σε… «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών

Είχε για βασικό βοηθό του εργαζόμενο στην επιχείρηση

Μεταξουργείο: Συνελήφθη 44χρονος που είχε μετατρέψει το βουλκανιζατέρ του σε… «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών

Ένας 44χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος διακίνησης ουσιών στο Μεταξουργείο, είχε μετατρέψει το βουλκανιζατέρ του σε… «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών.

Ο ιδιοκτήτης του βουλκανιζατέρ, φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ είχε για βασικό βοηθό του εργαζόμενο στην επιχείρηση.

Οι συλλήψεις έγιναν πριν από δύο ημέρες μετά από πληροφορίες που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. «για διακίνηση κοκαΐνης, κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων εντός επαγγελματικού χώρου στην περιοχή του Μεταξουργείου».

Ο ιδιοκτήτης του βουλκανιζατέρ ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των προμηθευτών και των πελατών και με τη διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών.

Ο 42χρονος εργαζόμενος στο κατάστημά ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση πελατών, ενώ παράλληλα εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της διακίνησης.

Τέλος, ο 69χρονος και η 37χρονη είχαν αναλάβει αποκλειστικά την ασφαλή φύλαξη και διαχείριση των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Απογευματινές ώρες της 22-9-2023 έλαβε χώρα αστυνομική επιχείρηση από την ανωτέρω Υπηρεσία στον εν λόγω επαγγελματικό χώρο στο Μεταξουργείο και σε οικίες στα Άνω Λιόσια, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και όπλα.

Επισημαίνεται ότι η 37χρονη και ο 69χρονος, μόλις αντιλήφθηκαν τη σύλληψη του αρχηγικού μέλους και του βοηθού του, προσπάθησαν να μεταφέρουν το χρηματικό ποσό των -81.500- ευρώ επιμελώς κρυμμένο μέσα σε σχολική τσάντα, πλην όμως επενέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και τους ακινητοποίησαν.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

-70,8- γραμμ. κοκαΐνης, -27,3- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, -68- φαρμακευτικά δισκία, -50- γραμμ. λευκής σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης, -353- γραμμ. λευκής σκόνης κατάλληλη για νόθευση της κοκαΐνης, πιστόλι και 6 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των -86.170- ευρώ.

Τέλος, συνεκτιμώντας την επαγγελματική υποδομή τους, τη μεθοδολογία δράσης της, την κατασχεθείσα ποσότητα, την επιλογή του επαγγελματικού χώρου για την εμπορία των ναρκωτικών, υπολογίζεται ότι η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε παράνομο κέρδος άνω των -90.000- ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.