ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Έφερναν λάδι για τα παιδιά και το πωλούσαν στους πάγκους» αποκαλύπτει κάτοικος

Ερωτήματα για τις διαδρομές των δωρεών που γίνονταν για τα παιδιά

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Έφερναν λάδι για τα παιδιά και το πωλούσαν στους πάγκους» αποκαλύπτει κάτοικος

Νέες δηλώσεις κατοίκου από τον Κολωνό, που εξηγεί τα τεράστια ποσά χρημάτων που έχουν βρεθεί στον λογαριασμό του Πατέρα Αντωνίου.

Τυριά και μακαρόνια που προορίζονταν για τα παιδιά της Κιβωτού και κατέληγαν στα ράφια των μίνι μάρκετ της Αθήνας. Δωρεές σε ελαιόλαδο το οποίο πωλούταν σε πάγκους προτού καν φτάσει στις κουζίνες της Δομής.

Είναι μερικές από τις «χρυσές» δουλειές που φέρονται να έκαναν στελέχη της Κιβωτού του Κόσμου με τα τρόφιμα τα οποία έφταναν στα γραφεία της Οργάνωσης στον Κολωνό ως δωρεές από ιδιώτες.

«Όλος ο κόσμος πήγαινε πράγματα για τα παιδιά. Τους έφερναν μέχρι και λάδια από το Άργος σε τενεκέδες. Αλλά κάποια στιγμή βλέπαμε πως οι τενεκέδες με το λάδι που έφταναν στην Κιβωτό πωλούνταν σε πάγκους στον Κολωνό. Πούλαγαν 15 ευρώ τον τενεκέ με το λάδι στον πάγκο αντί να τα δίνουν στα παιδιά», λέει ο κάτοικος του Κολωνού και εξηγεί πως υπήρχε συγκεκριμένη ομάδα οι οποίοι αναλάμβαναν το εμπόριο του λαδιού που προσέφεραν οι δωρητές.

Πωλούσαν σε μίνι μάρκετ δωρεές σε γάλα, τυρί και ζυμαρικά

Πρόκειται για τους ίδιους οι οποίοι έκλειναν τις συμφωνίες με τα μίνι μάρκετ ώστε να πωλούν εκεί τις δωρεές σε γάλα, τυρί και ζυμαρικά. Εκατοντάδες μπουκάλια με γάλα, πακέτα μακαρόνια και ρύζι ακόμη και τυριά που προσέφεραν ανώνυμοι δωρητές για τα παιδιά της Κιβωτού κατέληγαν στα ράφια των παντοπωλείων της Αθήνας.

Με το αζημίωτο, φυσικά, και ενώ διακινούνταν από ένα καλά οργανωμένο δίκτυο «μεσαζόντων» για λογαριασμό της Κιβωτού του Κόσμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αρκετοί έστελναν κούτες με τρόφιμα και γάλατα για τα παιδιά στην Κιβωτό. Αυτά τα μάζευαν και στη συνέχεια τα μετέφεραν και τα πούλαγαν στα μίνι μάρκετ. Γάλα, μακαρόνια ακόμη και τυριά που έδινε ο κόσμος τα πωλούσαν εκεί. Έβαζαν και τα παιδιά να τα φορτώνουν», περιγράφει ο καταγγέλλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.