ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Εισαγγελική παραγγελία για πολλαπλό οικονομικό έλεγχο σε 11 άτομα

Σφίγγει ο κλοιός για τον πατέρα Αντώνιο

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Εισαγγελική παραγγελία για πολλαπλό οικονομικό έλεγχο σε 11 άτομα

Εντολή για τη διενέργεια εκτεταμένου και ενδελεχούς ελέγχου στα οικονομικά της “Κιβωτού του Κόσμου” δόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην Οικονομική Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Σέβη – πρόκειται τον εισαγγελέα που χρεώθηκε τη δικογραφία για τα οικονομικά της δομής από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο – η Οικονομική Αστυνομία θα διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της Κιβωτού, καθώς και έντεκα φυσικών προσώπων, ανάμεσα τους ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, μέλη της οικογένειας τους και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Κιβωτού που έχουν εναλλαχθεί όλο αυτό το διάστημα.

Τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν σε τέσσερα κακουργήματα και ειδικότερα σε υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πιο αναλυτικά, με την παραγγελία του προς την Οικονομική Αστυνομία ο κ. Σέβης ζητεί:

-Φορολογικό έλεγχο για όλη την τελευταία πενταετία και άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών την τελευταία πενταετία αλλά και όλων των λογαριασμών των 11 φυσικών προσώπων

-Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου και ενημέρωσε για το εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις

-Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβαση του.

-Έρευνα να έχουν δοθεί στην Κιβωτό πάσης φύσεως επιχορηγήσεις η χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς η από ευρωπαϊκούς πόρους.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα, περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή των προσώπων αυτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.