ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Η πρεσβυτέρα είναι πιθανό να έχει και δεύτερη θυρίδα

Συνεχίζονται οι ραγδαίες εξελίξεις για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Η πρεσβυτέρα είναι πιθανό να έχει και δεύτερη θυρίδα

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη ότι η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή ήταν ο άνθρωπος που άδειασε πριν από λίγες ημέρες θυρίδα της ΜΚΟ «Κιβωτού του Κόσμου», σήμερα έρχονται στο φως νέα σημαντικά στοιχεία που δημιουργούν ερωτήματα.

Οι Αρχές έχουν στείλει επίσημο αίτημα στο υποκατάστημα της τράπεζας «Εθνική» στον Κολωνό, όπου η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή διατηρεί θυρίδα, ζητώντας ενημέρωση αν τις τελευταίες ημέρες επισκέφτηκε τη θυρίδα της στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Μένει να ξεκαθαριστεί, αν πρόκειται για τη θυρίδα, περιεχόμενο της οποίας πήρε πριν την Τρίτη, ή αν η ίδια έχει δύο θυρίδες.

Να σημειωθεί, ότι η πρεσβυτέρα και ο πατέρας Αντώνιος έχουν κοινό, προσωπικό λογαριασμό που έχει 130.000 ευρώ.

Μία ημέρα μετά την απόφαση να αλλάξει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ «Κιβωτού του Κόσμου», η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα και πήρε ένα μεγάλο μέρος από το περιεχόμενο της θυρίδας. Δεν έχει γίνει γνωστό αν επρόκειτο για χρήματα, ή ήταν πολύτιμα αντικείμενα ή έγγραφα.

Στη συνέχεια, αποχώρησε, έχοντας ειδοποιήσει άλλη τράπεζα ότι θα άνοιγε θυρίδα. Οι κινήσεις της πρεσβυτέρας προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για το τι ήθελε να μεταφέρει και τι ίχνη πιθανώς ήθελε να εξαφανίσει.

Σύμφωνα με τους ελέγχους, από το 2017 έως το 2022, οι δωρεές και οι χορηγίες στην ΜΚΟ «Κιβωτό του Κόσμου» άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, και μόνο το 2021, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε επιχορήγηση 70.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, από τους οικονομικούς ελέγχους προκύπτει ότι η «Κιβωτός» έπαιρνε επιχορηγήσεις και από άλλες υπηρεσίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.