ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Μελανιασμένος στο κρεβάτι του βρέθηκε ο βασικός μάρτυρας Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ζακάκης

Πρόσφατα είχε δικαιωθεί σε δικαστική διαμάχη για το κληροδότημα «Προμπονά»

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Μελανιασμένος στο κρεβάτι του βρέθηκε ο βασικός μάρτυρας Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ζακάκης

Μελανιασμένος στο κρεβάτι του βρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ζακάκης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο φίλος και μάρτυρας υπερασπίσεως του πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» πρόσφατα είχε δικαιωθεί σε δικαστική διαμάχη για το κληροδότημα «Προμπονά».

Τι είχε πει κατά καιρούς για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»

Ο Πανοσιολογιότατος π Ιγνάτιος μιλώντας στο ekklisiaonline.gr, αναφέρθηκε στο ζήτημα της Κιβωτού του Κόσμου και την δικαστική περιπέτεια που περνάει ο π Αντώνιος Παπανικολάου.

Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για το έργο της Κιβωτού όλα αυτά τα χρόνια, τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το πρόσωπο του π Αντώνιου και ανέλυσε τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Εκκλησία σε περίπτωση απόφασης για προφυλάκιση του Ιερέα π Αντώνιου.

«Η επαφή μου με τον π Αντώνιο Παπανικολάου της Κιβωτού του Κόσμου ξεκίνησε γύρω στο 2014. Τον είχα πάρει τηλέφωνο για να μου βάλει ένα παιδάκι από κακοποιημένη οικογένεια στην δομή και με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά την επόμενη ακριβώς ημέρα μου λέει Πάτερ μου στείλτο μου.

Και έμεινε ίσως και μέχρι σήμερα να βρίσκεται εκεί το παιδί, στη δομή του. Είχε πολλά προβλήματα, οι γονείς του ήταν χωρισμένοι, η μάνα του δεν μπορούσε να το συντηρήσει αλλά ήταν ευγενής ο πατήρ Αντώνιος, με τον πρώτο λόγο χωρίς να με γνωρίζει ,το δέχτηκε το παιδί μου να το πάρει.

Αυτή η ιστορία με την Κιβωτό δεν εξελίσσεται καλά για την Εκκλησία μας, ειδικά τέτοιες μέρες, έχει μεγάλο αντίκτυπο και φαίνεται και στον έρανο αγάπης που θα γίνει , είναι διστακτικός ο κόσμος.

Είναι πληγωμένος ο κόσμος γιατί και εμείς δίνουμε δικαιώματα καμιά φορά, ηθελημένα ή αθέλά μας. Η Εκκλησία μας είναι πάνω από όλα, ακολουθεί τον Ιησού Χριστό, όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κατ’ άνθρωπον αμαρτωλοί».

Να σημειωθεί πως σήμερα εκτάκτως υπήρξε νέα σύναξη στην Αρχιεπισκοπή για το ζήτημα της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο και πως υπάρχουν σκέψεις να τεθεί η δομή υπό την διοίκηση της Εκκλησίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.