
Στη σύλληψη ενός 51χρονου άνδρα προχώρησαν αστυνομικοί στη Μύκονο, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την προστασία και την ευζωία των ζώων.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο άνδρας εντοπίστηκε να διατηρεί δέκα αίγες σε υπαίθριο χώρο, έχοντας περιορίσει την κίνησή τους με ακατάλληλο τρόπο.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι είχε εφαρμόσει την πρακτική του «παστουρώματος», δηλαδή το σφιχτό δέσιμο των ποδιών των ζώων, μέθοδος που θεωρείται επιβαρυντική για την ευζωία τους καθώς περιορίζει σημαντικά τη φυσιολογική τους μετακίνηση.
Σε βάρος του 51χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των ζώων, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ υπενθυμίζει πως περιστατικά κακομεταχείρισης αντιμετωπίζονται με τις προβλεπόμενες κυρώσεις από τη νομοθεσία.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.