ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μυτιλήνη: Στη φυλακή καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση εννέα μαθητριών του

Το δικαστήριο διέταξε την αποστολή της δικογραφίας στην εισαγγελία

Μυτιλήνη: Στη φυλακή καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση εννέα μαθητριών του

Σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε αργά απόψε (01/09) το βράδυ από το τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης σε σχολείο της Λέσβου, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εννέα κοριτσιών μαθητριών του.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δικαστήριο διέταξε την αποστολή της δικογραφίας στην εισαγγελία, προκειμένου να ελεγχθεί τυχόν διάπραξη αδικήματος πλαστογραφίας μετά χρήσεως από τον καθηγητή.

Το αδίκημα αφορά την πλαστογράφηση του απουσιολογίου του σχολείου, στη χρήση του οποίου – και στις αναφερόμενες σε αυτό απουσίες μαθητριών κατά τις καταγγελλόμενες ημερομηνίες διάπραξης των αδικημάτων – ο καταδικασθείς στήριξε την υπερασπιστική του γραμμή.

Τα περιστατικά αφορούσαν σε 12χρονες και 13χρονες μαθήτριες

«Έναν τρομερό πόνο ψυχής. Ένα παιδάκι μεταξύ 12 και 13 ετών δέχεται σεξουαλική παρενόχληση. Μπήκα στην θέση της κόρης μου, να είσαι σε αυτή την ηλικία και να μην ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις», τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η μητέρα μιας μαθήτριας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο καθηγητής κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση. Φέρεται να έκανε μεταξύ άλλων μασάζ σε κάποιες μαθήτριες, απρεπείς χειρονομίες και αγγίγματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Τα περιστατικά αφορούσαν σε 12χρονες και 13χρονες μαθήτριες που τελέσθηκαν από το 2016 έως το 2018.

«Ήταν μαθήτρια της πρώτης γυμνασίου. Και περιέγραψε μία κατάσταση στην οποία και καλά ήθελε να τους δείξει πως περνάμε τα μαλλιά από μπρος προς τα πίσω για ένα Photoshop. Της χάιδεψε το στήθος και αυτό δεν έγινε μία φορά», είπε ο πατέρας μιας μαθήτριας.

Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν τον Ιούνιο του 2018 από 6 γονείς και 7 μαθήτριες και ο καθηγητής αμέσως τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

«Στην παρούσα φάση κατά την εκτίμηση της υπεράσπισης έχουν αποδομηθεί πλήρως οι ισχυρισμοί της κατηγορίας, έχουν αναδειχθεί οι πολλαπλές αντιφάσεις» επεσήμανε μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ο Δημήτρης Σιμεωνίδης, δικηγόρος υπεράσπισης κατηγορουμένου.

«Σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά όμως θεωρώ ότι η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων που περιμένει μία ηθική δικαίωση, θα σταματήσει εδώ» είπε ο Γιάννης Πετρέλλης, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.