ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ναυάγιο στην Πύλο: Απολογούνται σήμερα οι εννέα διακινητές

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί νεκροί 81 άνθρωποι

Ναυάγιο στην Πύλο: Απολογούνται σήμερα οι εννέα διακινητές

Ενώπιον των δικαστικών αρχών οδηγούνται και σήμερα οι 9 συλληφθέντες ως διακινητές μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Οι 9 Αιγύπτιοι διακινητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για το ναυάγιο στην Πύλο, είχαν πάρει νέα προθεσμία την Δευτέρα, που είχαν οδηγηθεί στην ανακρίτρια.

Την ίδια ώρα, οι πακιστανικές αρχές έχουν συλλάβει 10 ανθρώπους που φέρονται να εμπλέκονται σε δουλεμπορικό κύκλωμα, στη «σκιά» του ναυαγίου.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί νεκροί 81 άνθρωποι.

Δεν τους έδιναν ούτε νερό

Οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν. «Κάποιοι από τους διακινητές ζήτησαν νερό από ένα πλοίο που περνούσε. Το πλήρωμα τους πέταξε νερό όμως το πήραν όλο αυτοί (διακινητές) και σε εμάς δεν έδωσαν. Τσακωθήκαμε μεταξύ μας και μετά έδωσαν και σε εμάς νερό. Μας φοβέριζαν συνέχεια και έδιναν να πιούμε βρώμικο νερό ενώ αυτοί έπιναν καθαρό» λέει 24χρονος διασωθείς, όπως δημοσιεύει το ertnews.

«Μας έδιναν φαγητό μόνο αν τους δίναμε λεφτά. Μας έβριζαν και μας χτυπούσαν» λέει ένας άλλος, 23χρονος.

«Εγώ πήδηξα στη θάλασσα όμως επειδή δεν ήξερα κολύμπι, καθόμουν ανάσκελα και περίμενα να με σώσουν. Η γυναίκα και τα παιδιά μου πνίγηκαν γιατί βρίσκονταν στην καμπίνα του σκάφους».

«Ήταν περίπου 200 Πακιστανοί και αυτοί ήταν στο ψυγείο του πλοίου. Υπήρχαν Αιγύπτιοι, Αφρικανοί, οικογένειες, παιδιά, γυναίκες που ήταν μέσα στο πλοίο» είπε ο ξάδελφος αγνοούμενου στο BBC.

Στη δομή της Μαλακάσας πήγαιναν για τρίτη ημέρα φίλοι και μέλη οικογενειών των επιζώντων ναυαγών για να τους δώσουν κουράγιο, αλλά και απελπισμένοι συγγενείς αγνοουμένων, που αναζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.