Νέα Σμύρνη: Ο δικηγόρος της μητέρας υποστηρίζει ότι η αδερφή της 14χρονης είχε εξαφανιστεί για 3 εβδομάδες

Τι απαντά η δομή

Νέα Σμύρνη: Ο δικηγόρος της μητέρας υποστηρίζει ότι η αδερφή της 14χρονης είχε εξαφανιστεί για 3 εβδομάδες

Η υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης στη Νέα Σμύρνη έχει προκαλέσει σοκ ενώ όπως δήλωσε ο δικηγόρος της μητέρας της, Όθων Παπαδόπουλος η αδελφή της ανήλικης, η οποία είναι 16 ετών είχε φύγει από τη δομή για περίπου τρεις εβδομάδες.

Ήδη στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τους βιασμούς της 14χρονης η οποία διέμενε σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της μαστροπείας, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και της παιδικής πορνογραφίας.

Το κινητό της 14χρονης, καθώς και των κατηγορουμένων, βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο των Αρχών και έχουν δώσει στοιχεία για τη δράση των δύο προφυλακισμένων.

Ο κ. Παπαδόπουλος, δικηγόρος της μητέρας της 14χρονης, ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία η 16χρονη αδερφή του κοριτσιού έχει επιστρέψει στη δομή και είναι ασφαλής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η μητέρα των κοριτσιών γνώριζε ότι οι ανήλικες έφευγαν από τη δομή, τονίζοντας πως είχε διαμαρτυρηθεί.

«Η μητέρα το γνώριζε και επανειλημμένως και εγγράφως είχε διατυπώσει τα παράπονα και τις καταγγελίες της για της συνθήκες προστασίας που υπήρχαν ή δεν υπήρχαν για τα δύο κορίτσια της που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη δομή. Την ενημέρωνε η δομή και το μάθαινε από τα ίδια τα κορίτσια μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριο, χάθηκαν τα ίχνη του μεγάλου κοριτσιού για τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να εκδοθεί Amber Alert και να γίνει αναζήτηση μέσω τηλεοπτικής εκπομπής», είπε ο δικηγόρος.

Η μητέρα των ανήλικων κοριτσιών, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είχε εκφράσει τα παράπονά της στη δομή, ωστόσο δεν άλλαξε τίποτα σε αυτή την κατάσταση. Η δομή από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ασκήσει βία για να περιορίσει τα παιδιά.

«Δεν τηρείται το πρωτόκολλο. Δεν υπήρχε φύλαξη και οι καταγγελίες αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη δομή ότι ώρα θέλουν φεύγουν κι ότι ώρα θέλουν επιστρέφουν, πράγμα που καθιστά τα παιδιά ανυπεράσπιστα και τα εκθέτει σε κίνδυνο», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, προτεραιότητα του οικογενειακού περιβάλλοντος των κοριτσιών είναι να απομακρυνθούν από τη δομή και να μεταφερθούν σε άλλη, η οποία θα παρέχει καλύτερες συνθήκες προστασίας και ασφάλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.