ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιστολή-«βόμβα» από γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής! (upd)

Εξαιρετικά προβληματική αποδεικνύεται η μυστική υπηρεσία που μας «προστατεύει»

Επιστολή-«βόμβα» από γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής! (upd)

Το pronews.gr αποκαλύπτει και επιστολή στελέχους της ΕΥΠ προς τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πρόκειται για την επιστολή υπαλλήλου της Υπηρεσίας που έχει μεταταχθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Θυμίζουμε ότι επιστολές με σημαντικά στοιχεία που αφορούν την υπόθεση υποκλοπών, έχουν αποστείλει στην Επιτροπή και άλλοι υπάλληλοι της ΕΥΠ από τότε που ξέσπασε το μεγάλο αυτό σκάνδαλο…

Βέβαια όπως γνωρίζουμε η κυβερνητικά ελεγχόμενη πλειοψηφία της Επιτροπής αρνήθηκε να καλέσει αυτούς τους υπαλλήλους να καταθέσουν προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην δυσώδη αυτή υπόθεση…

Στην επιστολή της αυτή η υπάλληλος Σοφία. Ζ. επισυνάπτει και δύο αναφορές της μία του 2020 και μία του 2022 προς τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και μια απαντητική επιστολή του αποπεμφθέντος μόλις προχθές τέως Β΄Υποδιοικητή της ΕΥΠ Διονύση Μελιτσιώτη.

Στις επιστολές της αυτές το στέλεχος της ΕΥΠ αναφέρεται στην κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στην υπηρεσία αυτή τα τελευταία χρόνια καθώς και στις υποκλοπές που γίνονταν και γίνονται ακόμα εις βάρος και πολιτικών…

Χαρακτηριστικά για τις περιβόητες υποκλοπές αναφέρει τα εξής:

«Μεταξύ των άλλων υποθέσεων που είχα αναλάβει, κάποια ημέρα παρέλαβα φάκελο που αφορούσε τον χειρισμό και την ανάλυση της  επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και μάλιστα την περίοδο που ήταν Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ πριν γίνει Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δηλαδή.

Εξέφρασα στην τότε Ιεραρχία της Υπηρεσίας την αντίθεσή μου στο να αναλάβω την συγκεκριμένη υπόθεση διότι δεν αρμόζει ούτε στο χαρακτήρα μου ούτε στα επαγγελματικά μου καθήκοντα την παρακολούθηση Ελλήνων πολιτικών.

Τότε κλήθηκα από την τότε Δντρια της Γ’ Δνσης Μαρία Ι. να συζητήσουμε για το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης, εκφράζοντάς μου τη σκέψη της να αναλάβει την υπόθεση η συνάδελφος Α.Μ., η οποία την χρονική εκείνη περίοδο είχε μετακινηθεί από το Γ9 Τμήμα αφού τοποθετήθηκε ως Προϊσταμένη του Γ6 Τμήματος.

Τελικά, μετά τις επίμονες διαμαρτυρίες μου η Μ.Ι. μου ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει η ίδια την υπόθεση του κ. Πιτσιόρλα πράγμα το οποίο με εξέπληξε υπό την έννοια για το χρόνο που θα δαπανούσε ολόκληρη Διευθύντρια να διαβάζει τις συνομιλίες υποκλοπών επισύνδεσης πράγμα χρονοβόρο και επίπονο…

Εκφράζοντας τις ανησυχίες μου στον τότε Υπδκτή της ΕΥΠ Ιωάννη Λιούκα, μου απάντησε να μην ασχολούμαι πλέον με αυτή την υπόθεση…

Και έτσι καταλήξαμε στην αποφράδα εκείνη ημέρα του Δεκεμβρίου του 2015 όπου εν μέσω των εορτών των Χριστουγέννων, ανακοινώθηκαν οι πρωτοφανείς στα χρονικά της Υπηρεσίας έκτακτες μεταθέσεις λόγω δήθεν του μεταναστευτικού, κάτι, επαναλαμβάνω το πρωτοφανές στην Ιστορία της Υπηρεσίας μας αφού οι μεταθέσεις πραγματοποιούντο σύμφωνα και με την Πάγια Διαταγή κατά τους θερινούς μήνες.

Κανείς δεν σκέφτηκε πως μια γυναίκα μόνη και έχοντας δάνειο στην Ελλάδα των Μνημονίων θα επιβίωνε στο ακριβότερο νησί της χώρας, τη Ρόδο; Διότι αυτές οι μεταθέσεις κατά εντολή προφανώς του Ρουμπάτη πραγματοποιήθηκαν, καταργώντας την Πάγια Διαταγή «Περί Μεταθέσεων»…».

Ενώ περιγράφοντας τους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχονταν το προσωπικό της ΕΥΠ από τις Διοικήσεις του και τους κολαούζους συνδικαλιστές των, αναφέρει στον Πρωθυπουργό τις πιέσεις, τις απειλές και τους εκβιασμούς που δέχτηκε προκειμένου να καταθέσει ψέματα εναντίον συναδέλφων της γνωστών σε εμάς από τις δικαστικές τους περιπέτειες που τους ενέπλεξαν οι διοικήσεις ΕΥΠ επί Μπίκα και Ρουμπάτη επειδή αυτοί αρνήθηκαν να καταθέσουν ψεύδη κατά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και των τότε διοικήσεων της ΕΥΠ… Χαρακτηριστικά η Σ.Ζ. αναφέρει στην τελευταία αναφορά της (29/10/2022) προς τον Πρωθυπουργό:

«… Συγγνώμη, αλλά μάλλον ως στάσιμος Λέκτορας Φυσικής (αναφερόμενη στον κ. Μελιτσιώτη) δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα κάποιων θεμάτων… Λυπάμαι!!! Ίσως όλα αυτά να φταίνε λόγω της στάσης μου και στην υπόθεση του συναδέλφου Κωνσταντίνου Αγγελάκη που δεν υπέκυψα στις πιέσεις ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων να καταθέσω ψέματα εναντίον του όπως ήδη Σας έχω αναφέρει…».

Ας δούμε όμως τι εννοεί και τι έχει γράψει μεταξύ άλλων στις αναφορές της προς τον Πρωθυπουργό (18/6/2020 & 29/10/2022) για την απαράδεκτη στους κόλπους της ευαίσθητης αυτής υπηρεσίας η υπάλληλος Σ.Ζ.:

«Στις 05-07-2011 υπέβαλλα Aναφορά κατά του κου Δρ. προς τον κο Κων/νο Μπίκα τότε Διοικητή της Υπηρεσίας. Εννοείτε ότι αμέσως ξεκίνησε ο σχετικός ψυχολογικός πόλεμος από τους υπόλοιπους εξακριβωτές, μάλιστα πολλές φορές στεκόμουν όρθια αφού κάθονταν στην καρέκλα μου προφασιζόμενοι ότι είχαν εργασία να διεκπεραιώσουν. Στις 13-07-2011 έγινα δεκτή από τον τότε Β΄ Υποδιοικητή κο Χρ. Τσαντρίζο, με τον οποίον συζήτησα τα τεκταινόμενα. Από την κουβέντα μας κατάλαβα ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν αν είχα να του πω κάτι κατά συναδέλφων μου και κυρίως για τους κ.κ. Κώστα Αγγελάκη και  Αθανάσιο Χαικάλη. Του είπα ότι εγώ δεν είχα κάποια υπηρεσιακή σχέση με τους συναδέλφους και ότι ακόμα και να γνώριζα κάτι δεν θα καταντούσα έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος να πω ψέματα και να ρουφιανεύσω συναδέλφους μου… Κατάλαβα ότι απογοητεύθηκε αλλά κάποιοι έχουμε ηθική και αξιοπρέπεια…

Τα ίδια επανελήφθησαν και σε «τυχαία» συνάντηση που είχα με τον συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο τότε της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΠ κο Θεόδωρο Σπ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μου πει και να με επιπλήξει ότι όλα όσα μου συμβαίνουν γίνονται γιατί στις εκλογές για το Υ.Σ. τόλμησα να χαιρετήσω τον συνάδελφο κο Κώστα Αγγελάκη -όπως άλλωστε έπραξαν δεκάδες άλλοι συνάδελφοι-  που είχε προσέλθει για να ψηφίσει. Τέτοια κατάντια, τέτοια χυδαιότητα…

Βέβαια και ο ίδιος ο κος Δρ. συχνά πυκνά καταφερόταν κατά του κου Αγγελάκη αφήνοντάς μου υπονοούμενα ότι όσοι μιλάνε μαζί του δεν θα περάσουν καλά… Βλέπετε, το μένος του κου Δρ. κατά του κου Αγγελάκη ήταν μεγάλο καθώς είναι γνωστό ότι ο κος Αγγελάκης είχε μειοψηφήσει στο Υ.Σ. το 2010 κατά την επιλογή του κου Δρακακάκη ως Τμηματάρχου.».

Σε άλλο σημείο της συγκλονιστικής αναφοράς της αναφέρει:

«Σε ακρόαση που έλαβε χώρα με τον Β΄ Υπδκτη και πρόεδρο του Υ.Σ. κο Ι. Λιούκα δεν γνώριζε ότι εγώ είχα υπηρετήσει στη Μονάδα της Θεσσαλονίκης και μάλιστα μου είπε ότι είμαι νέα, δηλαδή ο 30αντάρης είναι βρέφος του απάντησα και για αυτό δεν μετατίθεται. Σε άλλη επόμενη συζήτηση που είχα μαζί του, μου είπε ότι είχα υπηρετήσει επαρχία μόνο 1½ χρόνο και ως εκ τούτου για να συμπληρώσω τον απαιτούμενο χρόνο θα έπρεπε να αποδεχθώ την μετάθεση. Όταν του είπα ότι δεκάδες συναδέλφων δεν είχαν υπηρετήσει ούτε μέρα επαρχία δεν ήξερε τι να μου πει…

Βέβαια από αυτά που μου είπε και σχετικές «μπηχτές» του και υπονοούμενα, κατάλαβα ότι η άδικη αυτή μετάθεση-δίωξή μου έγινε επειδή στις Γενικές Συνελεύσεις τόσο του Συλλόγου των υπαλλήλων όσο και του Συνεταιρισμού  υποστήριξα την άποψη ότι η υπηρεσία διώκει αδίκως άξιους συναδέλφους όπως τον Κώστα Αγγελάκη και τον Θάνο Χαικάλη ενώ ταυτόχρονα δεν κάνει το ίδιο με άλλους συναδέλφους που είχαν «τρεχάματα» με τη Δικαιοσύνη και μάλιστα για βαριά κακουργήματα… Όλα μου φαίνονταν παρανοϊκά και αδικαιολόγητα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να αποδεχθώ την οικονομική  και φυσική μου εξόντωση.»

Επίσης αναφέρει και τα ακόλουθα συνταρακτικά:

«Στο όλο κλίμα κάποιοι συνάδελφοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ μου πρότειναν μέχρι και  να πουλήσω το σπίτι μου για να ανταπεξέλθω των εξόδων της μετάθεσης, ένα σπίτι το οποίο βρίσκεται στον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών, σε υποβαθμισμένη περιοχή και εν μέσω οικονομικής κρίσης θα πωλείτο το πολύ 20.000€ και ερωτώ τι είδους εργασία είναι αυτή που όχι μόνο δεν σου αφήνει περιθώρια επιβίωσης αλλά πρέπει να ξεπουλάς την μικρή σου περιουσία, όταν συνάδελφοι, νεότεροι μάλιστα, εκπαιδεύτηκαν με υπηρεσιακά κονδύλια, εστάλησαν στο εξωτερικό, δημιούργησαν οικογένειες – παιδιά, τα οποία σπούδασαν και αποκατέστησαν και απέκτησαν αξιοσέβαστα περιουσιακά στοιχεία.

Με 927,00€ δεν μπορούσα να επιβιώσω στην Αθήνα και θα επιβίωνα με 989,00€ στη Ρόδο νοικιάζοντας  σπίτι; Υπάλληλοι δύο ταχυτήτων λοιπόν σύμφωνα με τη λογική της Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από όλη αυτήν την αβέβαιη κατάσταση απέκτησα σοβαρά προβλήματα υγείας.»

Και καταλήγοντας αναφέρει τα εξής, αναδεικνύοντας την αμετροέπεια των τελευταίων διοικήσεων της ΕΥΠ:

«Τελικά στις 01-06-2016 απεφασίσθη από το ΥΣ η μετάταξή μου στο ΥΠΕΝ. Μέχρι να υλοποιηθούν οι διαδικασίες μεταφοράς της προσωπικής μου υπαλληλικής κατάστασης  από Υπουργείο σε Υπουργείο πέρασαν τρείς μήνες οπότε αναγκαστικά παρέλαβα το πολυπόθητο Φύλλο Πορείας  και μετέβην στη Ρόδο. Παρόλο που αιτήθηκα να μην μεταβώ για δύο εβδομάδες στην Ρόδο ώστε να μην δαπανηθεί από το  Ελληνικό Δημόσιο το ποσό της μεταφοράς της δικής μου αλλά κ΄ της οικοσυσκευής μου το αίτημα όλως περιέργως δεν έγινε αποδεκτό… Έπρεπε βλέπετε να τιμωρηθώ για όσα έλεγα για τις διώξεις άξιων και ικανότατων συναδέλφων αλλά για την στάση μου απέναντι στις παράνομες αποφάσεις τους…”.

Δε μένει λοιπόν παρά να δούμε μετά από όλα αυτά τι θα πράξει ο κ. Μητσοτάκης ως πολιτικός προϊστάμενος αυτής της πολύπαθης υπηρεσίας. Θα εξετάσει ή θα διατάξει την σημερινή Διοίκηση της ΕΥΠ να επανεξετάσει όλες αυτές τις υποθέσεις που έχουν καταφανώς αδικήσει αρκετούς αντιφρονούντες υπαλλήλους που διαφώνησαν με παράνομες πρακτικές των προηγούμενων Διοικήσεων πράγμα που και ο ίδιος αναγκάστηκε να αποπέμψει ακόμα και αυτούς που ο ίδος είχε επιλέξει να τη διοικήσουν;

ίδωμεν!!!…»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.