Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» με θύματα ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Τουλάχιστον 5-6 άτομα έχουν πεθάνει γιατί εγκατέλειψαν μετά από προτροπή του εν λόγου γιατρού την θεραπεία τους

Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» με θύματα ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Σοκάρει μια νέα υπόθεση, κατά την οποία ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας έχασαν τη ζωή τους, επειδή εμπιστεύτηκαν έναν «ψευτογιατρό» και διέκοψαν τη θεραπεία τους, γιατί τους υποσχέθηκε μια άλλη με βλαστοκύτταρα.

«Τουλάχιστον 5-6 άτομα έχουν πεθάνει γιατί εγκατέλειψαν μετά από προτροπή του εν λόγου γιατρού την θεραπεία τους και κατέληξαν πιθανόν πρόωρα», ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Μετά από μια πολυετή έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη, ανακαλύφθηκε η δραστηριότητα ενός φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσέγγιζε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή που έπασχαν από άλλα νευρολογικά νοσήματα.

Τους υποσχόταν μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, από την οποία θα θεραπεύονταν πλήρως. Μάλιστα, οι ασθενείς πλήρωναν μέχρι και 15 – 20 χιλιάδες ευρώ για κάθε ένεση, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο να υπήρχαν ασθενείς που πλήρωσαν μέχρι και 150 – 200 χιλιάδες ευρώ για την κάθε ένεση!

Θύματα αυτού του «ψευτογιατρού» εντοπίζονται σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, στη Χίο, στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο ίδιος, επίσης, τους παρέπεμπε σε γιατρό στη Στουτγκάρδη, ο οποίος πιθανότατα ήταν σε συνεννόηση μαζί του και διαβεβαίωνε τα θύματα ότι όλα πάνε καλά με την… αγωγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά, περίπου 5 με 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και, όπως διαπίστωσαν οι Αρχές από την πολύμηνη έρευνά τους, τα φιαλίδια που υποτίθεται περιείχαν τα βλαστοκύτταρα, είχαν απλώς νερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.