ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Νέες καταγγελίες για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Δύο μήνες κάναμε να το δούμε το παιδί»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για την ΜΚΟ «Κιβωτό του Κόσμου»

Νέες καταγγελίες για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Δύο μήνες κάναμε να το δούμε το παιδί»

Η έρευνα για την ΜΚΟ «Κιβωτό του Κόσμου» είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παράλληλα ανοίγουν ολοένα και περισσότερα στόματα. Τόσο συγγενών παιδιών που φιλοξενήθηκαν στις δομές της οργάνωσης, όσο και πρώην τρόφιμων σε αυτές.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ προβλήθηκαν νέες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες στις δομές της ΜΚΟ «Κιβωτού» υπήρχαν απειλές, κακομεταχείριση αλλά και ευθεία παραίνεση προς τους συγγενείς να μεταβιβάσουν ακίνητα στο ίδρυμα!

Συγκεκριμένα, θεία ενός παιδιού που ήταν τρόφιμο στη δομή του Κολωνού, είπε μεταξύ άλλων πως «Είχα πάρει ρούχα, τα είχα πάει εκεί. Δεν τους δώσανε καμία σημασία και έρχεται κάτω και μου λέει «εντάξει, τι να τα κάνουμε κυρία μου τα ρούχα; Κανένα σπιτάκι έχετε;» Εγώ νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα».

Νωρίτερα, είχε αναφέρει πως «Δύο μήνες κάναμε να το δούμε το παιδί. Δεν μας έλεγαν πού είναι το παιδί. Εμείς νομίζαμε ότι βρίσκεται μέσα στη δομή του Κολωνού και το παιδί το φέρνανε με λεωφορεία εκεί για να το δούμε. Το βλέπαμε με την κοινωνική λειτουργό σε ένα γραφειάκι 3×4 χωρίς να μπορούμε να είμαστε ούτε πέντε λεπτά μόνοι».

«Το πρώτο και κύριο ήταν μέσα στη βρωμιά. Ψείρες είχε στο κεφάλι του. Με ρούχα ξένα, από αυτά που είχαμε εμείς του παιδιού. Και ήταν και βρώμικο πολύ το παιδί. Πολύ τρομαγμένο και φοβισμένο. Κατάφερα 5 λεπτά μόνο και μου είπε ότι θέλει να φύγει από εκεί, που το ρώτησα. Εμάς μας είπαν ότι απαγορεύονται προσωπικές ερωτήσεις. Μετά όταν φύγαμε από εκεί έκλεισαν στο δωμάτιο το παιδί και το απείλησαν ότι δεν θα ξαναδεί τον πατέρα του, αν δεν πει τι του είπαμε ο πατέρας και εγώ», τόνισε.

Πρώην τρόφιμος στην Κιβωτό του Κόσμου, ανέφερε πως υπήρχαν ξυλοδαρμοί. «Ξύλο και σφαλιάρες, σπρωξίματα», λέει χαρακτηριστικά ενώ τονίζει πως «αν άκουγες είχες την ανάλογη επιβράβευση», κάνοντας λόγο για κρουαζιέρες και ταξίδια στο εξωτερικό. Παράλληλα, επιβεβαίωσε την παρουσία του κλουβιού στη δομή του Βόλου λέγοντας πως ο ίδιος είχε μείνει 45 λεπτά σε απομόνωση.

Μητέρα παιδιών που ζούσαν στις δομές, κάνει λόγο για χαστούκια και μπουνιές στα παιδιά της. «Μου είχε περιγράψει ότι φερόντουσαν πάρα πολύ άσχημα. Ότι και τον μικρό τον γιο μου δεν του έδιναν φαγητό. Μου είχε περιγράψει ότι τον κλείδωναν μέσα σε ένα κλουβί, το αγοράκι μου το άλλο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρώην τρόφιμη, ανέφερε πως μπήκε στην απομόνωση επειδή δεν είχε πλύνει καλά τα πιάτα. «Η κυρία παιδαγωγός μια φορά με έβαλε τιμωρία να μείνω στο δωμάτιο όλη μέρα, επειδή δεν είχα πλύνει τα πιάτα καλά. Ήταν η δεύτερη φορά που έπλενα τα πιάτα, δεν ήξερα πώς να το κάνω», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.