ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενή – «Είδα τον διπλανό μου να καίγεται»

«Γύρισε δίπλα και είδε τον άλλον να καίγεται»

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενή – «Είδα τον διπλανό μου να καίγεται»

Συγκλονίζει η μαρτυρία 72χρονου ασθενή ο οποίος σώθηκε από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, χθες Τετάρτη, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ασθενών.

«Άκουσα μια έκρηξη, τα ρούχα μου έπιασαν φωτιά και είδα τον διπλανό μου να καίγεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άνδρας.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Πνευμονολογίας του νοσοκομείο, Σταύρος Τρύφων τόνισε πως «κάποιος ήρθε και με τράβηξε από τη φωτιά μου ανέφερε ο ασθενής. Είπε κλαίγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους γιατί εκτός του ότι βοηθήσαμε για να σβηστεί η φωτιά που είχε αρχίσει να εξαπλώνεται στα ρούχα του, μια σειρά ανθρώπων τον αγκάλιασε, του παρείχε βοήθεια.

Μπήκε στην Εντατική Μονάδα προληπτικά. Θέλει να περάσει το μήνυμα, ότι υπήρξε στοργή και φροντίδα από όλους. Είπε ότι βγήκε από την τουαλέτα και ξαφνικά άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, μια έκρηξη και γέμισαν τα ρούχα του φωτιά. Γύρισε δίπλα και είδε τον άλλον να καίγεται».

«Τα συλλυπητήρια μου στις δύο οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους από την πυρκαγιά. Η επόμενη μέρα είναι για όλους μας, είναι μια μέρα που αναλογιζόμαστε πόσο γρήγορα και πόσο τακτικά, χωρίς καν να έχουμε προετοιμαστεί για τέτοια καταστροφή, έγιναν τα πράγματα», συνέχισε ο κ. Τρύφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχει καταστραφεί η Β´ Πνευμονολογική Κλινική Covid που είχε τους πιο βαρέως πάσχοντες, έχει καεί πλήρως το δωμάτιο αυτό, αλλά δυστυχώς οι δομές όπως είναι οι ηλεκτρικές, τα συστήματα προστασίας από τα μικρόβια, ο κεντρικός εξαεριστήρας και όλα τα καλώδια σύνδεσης και παρακολούθησης των ασθενών έχουν καεί από το θερμικό σοκ που υπήρξε και επιπλέον οι ψευδοροφές έχουν ρουφήξει τέτοιο καπνό που πρέπει να αλλάξουν όλες από άκρη σε άκρη. Ο τρίτος ασθενής είναι πολύ καλά, είναι εκτός μονάδος, επικοινωνεί με όλους και ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί», πρόσθεσε ακόμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.