ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε αποχή 11 ημερών από τις ποινικές υποθέσεις

Ποιο το αίτημά του

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε αποχή 11 ημερών από τις ποινικές υποθέσεις

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, αποφάσισε να προχωρήσει σε στοχευμένη αποχή 11 ημερών (από 6.4.2022 μέχρι 15.4.2022) από τις ποινικές υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα).

Αίτημα του δικηγορικού κόσμου είναι η απόσυρση της νέας διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα με βάση την οποία θα οδηγούνται στη φυλακή μετά την καταδίκη τους οι δράστες ακόμα και πλημμελημάτων όπως κλοπές, διαρρήξεις ή ακόμα και ζημιών περιουσιών όταν τα αδικήματα αυτά διαπράττονται από συμμορία.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, «σε συνέχεια της απόφασης της Ολομέλειας των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της 2.4.2022, με την οποία εκφράστηκε η καθολική αντίδραση του σώματος στην προσθήκη της παραγράφου 6 του άρθρου 187 Ποινικού Κώδικα και προτάθηκε η στοχευμένη αποχή από τις σχετικές ποινικές υποθέσεις, αποφασίζει την αποχή από ποινικές υποθέσεις πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, όπου υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 Π.Κ. (είτε αυτοτελώς, είτε από κοινού με άλλα αδικήματα), είτε κακουργηματικού είτε και πλημμεληματικού χαρακτήρα, από Τετάρτη 6.4.2022 μέχρι και Παρασκευή 15.4.2022».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ από την αποχή «εξαιρούνται οι υποθέσεις που τελούν υπό παραγραφή (ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό), ή όπου υπάρχουν κατηγορούμενοι που κρατούνται προσωρινά και για τους οποίους εξαντλείται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις περιπτώσεις αυτές θα χορηγείται άδεια το ΔΣΑ, σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο αδειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.