
Νέες πληροφορίες για τους κανόνες που φέρεται να είχε επιβάλει στις εργαζόμενες του ιατρείου της στην οδό Καρνεάδου, στο Κολωνάκι, ήρθαν στο φως, ενώ συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη.
Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Αποκαλύψεις», η 56χρονη γιατρός Ιωάννα Γάκα, η οποία έχει προφυλακιστεί στο πλαίσιο της υπόθεσης, φέρεται να απαιτούσε από το προσωπικό να περπατά στους χώρους του ιατρείου χωρίς να ακούγονται τα παπούτσια.
Τα ειδικά προστατευτικά στα παπούτσια
Ο κανόνας αφορούσε κυρίως τις εργαζόμενες που φορούσαν γόβες ή παπούτσια με τακούνια. Όπως αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, καλούνταν να τοποθετούν ειδικά προστατευτικά στο κάτω μέρος των υποδημάτων τους, ώστε να περιορίζεται ο ήχος από τα βήματά τους.
Η εκπομπή παρουσίασε βίντεο που, σύμφωνα με την περιγραφή της, καταγράφει τη διαδικασία που ακολουθούσαν οι εργαζόμενες για να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη απαίτηση.
Η ενασχόληση με τον διαλογισμό και η ανάγκη για ησυχία
Στο ίδιο ρεπορτάζ έγινε αναφορά στην ενασχόληση της γιατρού με τον διαλογισμό και τις πρακτικές χαλάρωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, συνήθιζε να επισκέπτεται κέντρα ευεξίας και να συμμετέχει σε οργανωμένα retreats κατά τις διακοπές της. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι το καλοκαίρι είχε ταξιδέψει σε αντίστοιχο κέντρο στη Σουηδία.
Οι αναφορές για τις αποδοχές του προσωπικού
Η εκπομπή αναφέρθηκε επίσης στις εργασιακές συνθήκες στο ιατρείο, υποστηρίζοντας ότι οι επτά γυναίκες που εργάζονταν εκεί ενημερώθηκαν για πρόθεση καταβολής αποδοχών μόνο έως τις 9 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη.
Οι μηνιαίες αμοιβές γραμματέων και νοσηλευτριών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κυμαίνονταν από 700 έως 800 ευρώ.
Οι καταγγελίες για τις οικονομικές συναλλαγές
Στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ διατυπώθηκαν ακόμη ισχυρισμοί σχετικά με την έκδοση αποδείξεων για υπηρεσίες του ιατρείου. Συγκεκριμένα, μεταδόθηκε ότι για θεραπείες που χρεώνονταν έως και 3.000 ευρώ φέρεται να μην εκδίδονταν συστηματικά αποδείξεις. Παράλληλα, έγινε αναφορά σε επισκέψεις που φέρεται να χρέωνε ο σύζυγός της προς 250 ευρώ, με παραστατικό αξίας 30 ευρώ.
Για τις περιγραφόμενες εργασιακές συνθήκες τοποθετήθηκε η ψυχολόγος Βάνα Παπακίτσου, η οποία έκανε λόγο για ενδείξεις εργασιακού εκφοβισμού και προσβολής της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, υπό την προϋπόθεση ότι οι σχετικές καταγγελίες επιβεβαιώνονται.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.