ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Όσα δήλωσε η υπεύθυνη του ορφανοτροφείου – κολαστηρίου – «Δεν μπορεί να φιλοξενήσει πια παιδιά»

Οι τέσσερις εργαζόμενες που εμπλέκονται στην υπόθεση εξακολουθούν να εργάζονται στη δομή

Όσα δήλωσε η υπεύθυνη του ορφανοτροφείου – κολαστηρίου – «Δεν μπορεί να φιλοξενήσει πια παιδιά»

Ανατριχίλα είχε προκαλέσει η αποτρόπαια υπόθεση με τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στo ορφανοτροφείο-κολαστήριο.

Η υπεύθυνη της δομής μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό και απάντησε για τις καταγγελίες:

«Εδώ έχουμε εργαζόμενες 28 χρόνων, 32, 34… Κατ’ αυτόν τον τρόπο λοιπόν, έχουμε μία ασφάλεια για την εργασία τους αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να πω οτιδήποτε χωρίς το πόρισμα του εισαγγελέα».

H πρόεδρος Δ.Σ. Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, Ηρώ Ζερβάκη, πρόσθεσε πως «τα παιδιά κοιμόντουσαν δύο-δύο με ένα διαχωριστικό», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο της δομής μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλο τρόπο αλλά δεν μπορεί να φιλοξενήσει πλέον παιδιά.

«Διαβάσαμε ότι σε μονάδα παιδικής προστασίας, υπήρχε σωματική κακοποίηση από εργαζομένους σε παιδιά αλλά και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και όπως μεταδίδει το κανάλι, ο εισαγγελέας ζήτησε να αδειάσει η συγκεκριμένη δομή και τα παιδιά να μεταφερθούν σε άλλα ιδρύματα.

Μάλιστα, οι τέσσερις εργαζόμενες που εμπλέκονται στην υπόθεση εξακολουθούν να εργάζονται στη δομή.

Όπως είχε αποκαλύψει η υφυπουργός Εργασίας, τον Δεκέμβριο του 2021, είχε λάβει μια επιστολή. Τότε, είναι που ενημερώθηκε πως υπήρχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών, παρουσία εργαζομένων.

«Πήγα στην Εισαγγελία, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον αντεισαγγελέα, πάγωσα τη χρηματοδότηση και ξεκίνησε η έρευνα για τη δομή αυτή με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας», είχε αναφέρει η κ.Μιχαηλίδου σχετικά με την αντίδραση του υπουργείου.

«Μου ήρθε μία καταγγελία στα χέρια, επώνυμη, από τρία άτομα συσχετισμένα με τη δομή, που μου έλεγαν ότι υπήρχε και σωματική βία προς τα παιδιά, αλλά και σεξουαλικές δράσεις-σχέσεις μεταξύ παιδιών, συγκεκριμένα για παιδιά 7 μέχρι 11 ετών, αγόρια, και το προσωπικό καθόταν και έβλεπε.

Διαβάζοντας οι συνεργάτες μου και εγώ την αναφορά αυτή, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, πάγωσα την κρατική χρηματοδότηση στην ιδιωτική δομή και οργάνωσα μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μεικτά κλιμάκια με ειδικούς για το διοικητικό και γιατρούς», είχε δηλώσει από την πλευρά της η Δόμνα Μιχαηλίδου για το ορφανοτροφείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, στα μέσα Απριλίου, συγκεκριμένα στις 12 του μήνα, η υφυπουργός Εργασίας είχε ενημερώσει πως «κλείνει την επόμενη εβδομάδα, διά παντός», το ορφανοτροφείο στην Αττική για το οποίο πριν από τα Χριστούγεννα υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.