ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πανεπιστημιούπολη: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές από την αστυνομική επιχείρηση (φωτο)

Εικόνες από όσα βρέθηκαν

Πανεπιστημιούπολη: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές από την αστυνομική επιχείρηση (φωτο)

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές που έγιναν σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου και ειδικότερα στις φοιτητικές εστίες, μετά το μπαράζ εμπρησμών οχημάτων που έγινε στην περιοχή.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο προκαταρκτικής δικογραφίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές οι τρεις προσαγωγές που έγιναν μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για μια Σουηδή, έναν Αργεντίνο και έναν Έλληνα οι οποίοι πλέον κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε γίνει εμπρηστική επίθεση σε σχολικά λεωφορεία και ΙΧ στην ευρύτερη περιοχή που λίγο έλειψε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι οι δράστες πιθανότατα να είχαν ως ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη.

Την επιχείρηση συνέδραμε το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης ‘Αμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Τι εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. μέσα στην Πανεπιστημιούπολη

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εκτενείς ελέγχους σε δωμάτια φοιτητικής εστίας όπου εντόπισαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, κράνη, ρόπαλα, μπουκάλια ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή τριών ατόμων εκ των οποίων οι δύο είναι αλλοδαποί, ένας άνδρας από την Αργεντινή με ιταλικό διαβατήριο και μια γυναίκα από την Σουηδία.

Ειδικότερα στους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 27 κενά μπουκάλια μπύρας
  • 11 ρόπαλα
  • 4 χειροβομβίδες κρότου λάμψης
  • 2 χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου
  • 5 κράνη
  • μάσκα
  • 2 κουκούλες τύπου full face
  • laptop
  • μικροκάμερα
  • καμένη ελληνική σημαία
  • ζεύγος γάντια
  • 3 πανό και
  • πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Δείτε εικόνες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση αποσκοπώντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.