Ωραίο πράγμα να μοιράζεις 1,5 δισ, ευρώ σε όποιον θέλεις, απλά με μια υπογραφή, ε;

Δ.Παπαγγελόπουλος: Έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για την υπόθεση Novartis

Όλες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

Δ.Παπαγγελόπουλος: Έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για την υπόθεση Novartis

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προκειμένου να απολογηθεί ως βασικός εμπλεκόμενος στην σκευωρία της Novartis.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγγελόπουλος παρουσιάστηκε σήμερα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση της Novartis Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, προκειμένου να απολογηθεί, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία, για 8 Απριλίου 2022.

Κατά την αποχώρησή του από το Άρειο Πάγο ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε:

«Έκανα ένα μεγάλο λάθος όταν είπα ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Είναι το δεύτερο. Το πρώτο είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου αυτού σκανδάλου και η προσπάθεια ξεπλύματός του με τη θεωρία της δήθεν σκευωρίας. Σήψη, παρακμή μπόχα και δυσωδία».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εκτός των 8 αδικημάτων που αντιμετωπίζει για την υπόθεση της Novartis, του αποδίδεται και απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή έπειτα από καταγγελία του τελευταίου.

Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, ως προς την σκευωρία της Novartis είναι:

1) Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 Ποινικού Κώδικα),

2. Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 Π.Κ.),

3. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ 259 του Π.Κ.),

4. Παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση (Π.Κ. 259 αυτοτελώς),

5. Απόπειρα εκβίασης (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού Π.Κ. του άρθρου 385 παρ. 1 και 3 Π.Κ. ως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του ν. 4619/2019),

6. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού και νέου Π.Κ.)

7. Δωροληψία υπαλλήλου, (αρ. 235 Π.Κ.) και

8. Εγκληματική οργάνωση (συμμορία) – αρ. 187 παρ. 5 παλαιού Π.Κ. και παρ. 3 νέου Π.Κ.).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.