
Θύματα μεγάλης οικονομικής απάτης έπεσαν δύο ηλικιωμένοι στην Πάτρα, οι οποίοι πείστηκαν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα και κατέληξαν να χάσουν συνολικά 500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την καταγγελία τους στις αστυνομικές αρχές, οι επιτήδειοι εμφανίστηκαν ως λογιστές ή σύμβουλοι επενδύσεων και τους έπεισαν ότι μπορούν να αποκομίσουν υψηλές αποδόσεις μέσω αγορών σε ψηφιακά νομίσματα.
Οι δύο ηλικιωμένοι, πιστεύοντας στις υποσχέσεις για γρήγορο κέρδος, προχώρησαν σταδιακά στην καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία έφτασαν συνολικά το μισό εκατομμύριο ευρώ.
Όταν αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη και οι υπεύθυνοι είχαν ήδη εξαφανιστεί, απευθύνθηκαν στην αστυνομία και κατέθεσαν μήνυση.
Οι αρχές διερευνούν την υπόθεση, αναζητώντας στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών και τον τρόπο δράσης του κυκλώματος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.