Τι λέει για το πανάκι της μικρής Ίριδας με το αίμα

Tην Δευτέρα, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως η κατηγορούμενη για το θάνατο της Τζωρτζίνας έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ.

Ο λόγος, όπως υποστήριξε είναι ότι «υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας» και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

«Βλέπετε λοιπόν ότι δεν ήταν βασανίστρια; Επί μήνες ακούμε όχι μόνο ότι είχε κάνει κακό στο παιδί της, αλλά ότι το βασάνιζε επί μήνες, χορηγώντας του δηλητήρια. Επιβεβαιώθηκε αυτό που μου έλεγε από την αρχή και με σθένος πως ουδέποτε χορήγησε στην Τζωρτζίνα οποιαδήποτε ουσία για να της κάνει κακό» δήλωσε αναφερόμενος στο γεγονός πως τελικά δε βρέθηκαν ίχνη κεταμίνης στο φιαλίδιο με αίμα της μικρής Τζωρτζίνας που βρέθηκε μετά από μήνες στο νοσοκομείο της Πάτρας.

«Δε ξέρω τι έγγραφα έχει ο κύριος Λέων και μιλά για την υπόθεση»

Αντιδρώντας στον Γρηγόρη Λέων για όσα υποστηρίζει αναφορικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι «Ο κ. Λέων μιλάει στο πρώτο πληθυντικό, ενώ είναι ιδιώτης ιατροδικαστής και δεν είναι μέλος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που ερευνά την υπόθεση. Δεν ξέρω τι έγγραφα έχει στα χέρια του σχετικά με την υπόθεση. Παλαιότερα μιλούσε για την Τζωρτζίνα, αλλά μετά είπε ότι δεν είχε γνώση της ιατροδικαστικής έκθεσης».

Τέλος, αναφορικά με το πανάκι της Ίριδας, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί στοιχείο, ο Όθωνας Παπαδόπουλος είπε πως «είναι προφανές πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα προχωρούσε ποτέ στην παράδοση του στοιχείου αυτού», εάν την ενοχοποιούσε.

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα παραδόθηκε στις αρχές το ιατροδικαστικό πόρισμα των Καλογριά και Καρακούκης για τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη, σύμφωνα με το οποίο ο θάνατος τους ήταν ασφυκτικός.

«Είμαι βέβαιος πως η Τζωρτζίνα υπέφερε από έναν και μόνο εξωγενή παράγοντα

Σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας, που η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της υποστήριξαν πως βρήκαν νεκρή στην κούνια της, ο κ. Λέων είπε με νόημα «δημόσια έχω ακούσει ποιοι άνθρωποι ήταν στον χώρο. Επίσης δημόσια έχω ακούσει πως πήγε άλλο ένα πρόσωπο στον χώρο. Μην τα ξεχνάμε αυτά. Εάν ένας δράστης ξεχάσει ένα πειστήριο σε έναν χώρο που ήταν και άλλοι άνθρωποι, είναι εύκολο μετά να το κρύψει;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τα αποτελέσματα στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτίνας που βρέθηκε μετά από μήνες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ο Γρηγόρης Λέων απάντησε ότι «έχω δηλώσει εξ αρχής ότι δεν είμαι βέβαιος ότι η Τζωρτζίνα υπέφερε από έναν και μόνο εξωγενή παράγοντα. Η κεταμίνη γνωρίζουμε ότι είχε καθοριστική συμβολή στον θάνατο της. Όμως δεν είμαστε βέβαιοι ακόμη, οι προηγούμενοι εξωγενείς παράγοντες που προκάλεσαν τα επεισόδια, τι είδους παράγοντες ήταν. Στις δημόσιες δηλώσεις των θεραπόντων ιατρών, αναφέρεται πως σε ένα παιδί που δεν έχει κανένα παθολογικό και γενετικό πρόβλημα, κάτι άλλο συμβαίνει όταν έχει ξαφνικά μια εγκεφαλοπάθεια».